Smikkel blog: Eiersalade

De eiersalade maakte ik niet zelf, (Lust ik ook niet.) maar het wordt hier in huis wel gemaakt en ik keek mee hoe. Zo kun jij dit recept toch uitproberen.

Eiersalade

Ingrediënten:
✧ 4 eieren
✧ 1 klein uitje
✧ 1 bosje bieslook
✧ 1 theelepel mosterd
✧ Mayonaise
✧ Kerrie poeder
✧ Paprika mild poeder
✧ Cayennepeper
✧ Witte peper
✧ Zout

Eitjes koken.
Om te beginnen doe je de eitjes in een pannetje met koud water en schud je zout over de eitjes heen. (Door de eitjes in koud water aan de kook te brengen is de kans dat de eitjes kapot gaan en eiwit lekken kleiner. Dit komt, omdat het eiwit al begint te stollen terwijl het water warm wordt.)

Eiersalade eitjes in koud water met zout

Vervolgens laat je het water aan de kook komen. Als het kookt zet je het vuur zo laag dat het maar net aan de kook blijft. Zo laat je de eitjes 10 minuten koken.

Eiersalade eitjes 10 min koken

Nadat de eitjes 10 minuten gekookt hebben, laat je ze eerst onder stromend koud water schrikken. En vervolgens verder koud worden.

Eiersalade eitjes onder koude kraan laten schrikken

Alles onder elkaar mengen.
De afgekoelde eitjes doe je vervolgens pellen en midden door steken. Zo weet je zeker of het eigeel goed gestold is. Dan prak je de eitjes verder klein.

Eiersalade eitjes gepeld en doormidden Eiersalade eitjes prakken

Daarna voeg je mayonaise en 1 theelepel mosterd toe.

Eiersalade mayo bij de eitjes Eiersalade 1 theelepeltje mosterd bij de eitjes

Dit roer je goed onder elkaar. Mocht het mengsel nog vrij droog zijn dan voeg je meer mayonaise toe.

Eiersalade mayo en mosterd onder de eitjes

Daarna snij je een uitje heel fijn. Net als de bieslook.

Eiersalade ui en bieslook fijn snijden

Voeg de fijn gesneden ui toe. Dit gaat een beetje op smaak. Houd je van ui dan doe je meer en anders niet te veel.

Eiersalade ui toevoegen

Voor de bieslook geld het zelfde en dat het voor het oog wat kleur geeft.

Eiersalade bieslook toevoegen

Wanneer dat er goed onder geroerd zit. Ga je verder met de kruiden.

Eiersalade kruiden

Kerrie en paprika poeder mogen er best wel wat bij.

Eiersalade kruiden toevoegen kerrie en paprika

Met zout, cayennepeper en witte peper moet je iets voorzichtiger te werk gaan.

Eiersalade kruiden toevoegen cayennepeper witte peper en zout

Vervolgens zorg je dat alles goed onder elkaar gemengd zit. (Ga ook nog een keer goed langs de randen af.)

Eiersalade goed mengen

Daarna proef je de eiersalade even, zodat je weet of hij goed op smaak is. Zo niet dan voeg je nog kleine beetjes kruiden, bieslook of mayonaise toe tot je tevreden bent.

Eiersalade bij kruiden

Wanneer je de eiersalade dan lekker op smaak vindt is hij klaar. Maar koud smaakt hij het lekkerst zeggen ze hier. Zet de eiersalade dus eerst nog even in de koelkast.

Eiersalade klaar

Vervolgens doe je het op een toastje of je doet het op een stokbrood. En dan smullen maar. (Voor de gene die er van houden.)

Eiersalade op stokbrood

Maak jij wel eens zelf eiersalade?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.