Smikkel blog: Knakworstjes in bladerdeeg!

Op feestjes worden mini knakworstjes vaak als borrelhapje geserveerd. Dit kun je heel eenvoudig stijlvoller presenteren. Door de mini knakworstjes in bladerdeeg te verpakken.

Knakworstjes in bladerdeeg

Het is namelijk heel makkelijk te maken. Terwijl het op je feestje net dat beetje extra geeft aan je borrelhapjes.

De Ingrediënten.
✧ Bladerdeeg  (Van 1 vel maak je er 4)
✧ Mini knakworstjes

De benodigdheden.
✧ Bord
✧ Mes
✧ Uitlekbakje
✧ Bakplaat
✧ Bakpapier
✧ Oven

Mini knakworstjes in bladerdeeg.
Om te beginnen verwarm je de oven voor op 200 graden. Verder laat je de mini knakworstjes even uitlekken. (Dit kan ook met een vergiet of zeefje boven een bakje.) Als je bladerdeeg uit de diepvries komt. Laat dat dan in die tijd ontdooien, zodat je de bladerdeegvellen daarna in vieren kunt snijden.

Knakworstjes in bladerdeeg vel in vieren snijden

Een stukje hiervan is al groot genoeg om een mini knakworstje in te verpakken. Deze leg je schuin in een hoek met de zijkanten nog net op het bladerdeeg.

Knakworstjes in bladerdeeg 1 knak op 1 4de bladerdeeg

Daarna vouw je de kleine hoek eerst omhoog. Hier vouw je de andere hoek overheen en druk je aan.

Knakworstjes in bladerdeeg 2 hoeken dicht vouwen

Vervolgens maak je de andere 2 hoeken met water een beetje vochtig voor je deze dicht vouwt en het bladerdeeg weer een beetje aandrukt. (Anders heb je kans dat met het bakken het bladerdeeg open gaat staan.) Dan is er al een mooi ingepakt knakworstje klaar.

Knakworstjes in bladerdeeg helemaal dicht vouwen

Zo maak je alle mini knakworstjes in bladerdeeg.

Knakworstjes in bladerdeeg 5 stuks

Deze leg je op een bakplaat met bakpapier en dan kunnen ze voor 10 tot 15 minuten in de oven op 200 graden. Ze zijn klaar wanneer het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt.

knakworstjes in bladerdeeg 5 stuks uit de oven

Dan leg je ze op een bord of in schaaltjes met een lekker dipsausje erbij en je borrelhapjes kunnen opgegeten worden.

Wat voor bladerdeeg hapjes maak jij?

2 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.