Smikkelblog: Appeltosti

Bij een tosti denk je vaak aan een boterham met kaas, maar wat dacht je van appel in bladerdeeg. Je maakt het met de zelfde ingrediënten als een appelflap alleen een appeltosti is veel sneller klaar. En nog een voordeel ze kruimelen niet.

Smikkel blog Appeltosti

De ingrediënten.
✧ Appel
✧ Bladerdeeg
✧ Suiker
✧ kaneel

Smikkel blog Appeltosti de ingredienten

Eerst leg je de vellen bladerdeeg op een bord om te ontdooien.

Smikkel blog Appeltosti bladerdeeg

Daarna schil je de appel. Deze snij je vervolgens in plakjes. Daar doe je dan suiker en kaneel bij. Dit meng je goed onder elkaar.

Smikkel blog Appeltosti appel klaar maken

Maak het bladerdeeg op maat van je tosti ijzer vorm. (Zodat de randen dadelijk niet verbranden.)

Smikkel blog Appeltosti bladerdeeg te groot voor tosti ijzer Smikkel blog Appeltosti bladerdeeg op maat maken

Vervolgens stapel je de appelplakjes op elkaar. Daarna maak je de randen nat met water.

Smikkel blog Appeltosti appel op bladerdeeg

Doordat het bladerdeeg niet de goede maat had voor het tosti ijzer, kon de afgesneden stuken gebruikten om de appelplakjes mee te bedekken. Daarna druk je de randen vast.

Smikkel blog Appeltosti appel ondergestopt met bladerdeeg deel 1 Smikkel blog Appeltosti appel ondergestopt met bladerdeeg deel 2

Voor je de dit in het tosti ijzer legt vet je deze eerst een beetje in met boter.

Smikkel blog Appeltosti tosti ijzer invetten

Daarna leg je de appeltosti in het tosti ijzer. En bak je ze tot ze goud bruin zijn.

Smikkel blog Appeltosti bladerdeeg met appel in tosti ijzer

En een minuut of 7 later zijn de appel tosti’s klaar.

Smikkel blog Appeltosti gebakken

Vervolgens snij je de appeltosti open en als je wil kun je er zelf nog een beetje poedersuiker overheen strooien.

Smikkel blog Appeltosti klaar

Zo heb je veel snel een lekkere appeltosti in plaats van dat je moet wachten op een appelflap uit de oven.

Wat is jouw favoriete tosti?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.