Smikkelblog: Bladerdeeg ragoutkoekjes

Een lekker bladerdeeg hapje voor een feestje of gewoon om ’s avonds iets te knabbelen hebben. Eerder maakte ik al knakworstjes in bladerdeeg, nu kleine zelfgemaakte bladerdeeg ragoutkoekjes.

bladerdeeg-ragoutkoekjes

Ingrediënten:
✧ Bladerdeeg
✧ Ragout
✧ Beetje water

Voor het maken van deze kleine bladerdeeg ragoutkoekjes snij je 1 vel bladerdeeg in vieren.

bladerdeeg vel in vieren snijden

Om te beginnen doe je een beetje water op eentje daar leg je er een 2de laag op. (Als je een hoger ragoutkoekje wilt, dan doe je zo ook nog een 3de laag. Zo heb  je uiteindelijk per ragoutkoekje precies 1 vel bladerdeeg nodig.)

bladerdeeg-ragoutkoekjes-basis

Vervolgens steek je hier met een glaasje in het midden een rondje in.

bladerdeeg-ragoutkoekjes-basis-rondje-erin

Daarna leg je deze op een volgende laag bladerdeeg (De bodem.) die je eerst met een beetje water vochtig maakt.

bladerdeeg-ragoutkoekjes-rondje-erin-op-dichte-laag

Met een cocktailprikker steek je vervolgens gaatjes rondom in de randen en 1 keer in het middelste rondje.

bladerdeeg-ragoutkoekjes-2-lagen-prik-gaatje bladerdeeg-ragoutkoekjes-2-lagen-gaatjes

Dan maak je de bovenkant van het bladerdeeg nog even vochtig en bak je ze voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

bladerdeeg-ragoutkoekjes-gebakken

Ondertussen maak je dan de ragout warm. Daarna steek je het rondje in het midden eruit, zodat je de ragout erin kunt doen. Dan leg je het dekseltje er weer op. Nu kun je lekker gaan smullen.

bladerdeeg-ragoutkoekjes-gebakken-gevuld bladerdeeg-ragoutkoekjes-klaar

Krijg je ook al zin in zo’n lekker bladerdeeg ragoutkoekje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge