Smikkelblog: Botercreme roos

In de video laat ik je zien hoe je een botercreme roos kunt maken. Daarvoor leg ik hier op mijn blog even uit hoe je botercreme maakt. Zo kun jij de volgende keer je gebakjes ook heel mooi decoreren.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Benodigdheden voor het maken van een botercreme roos:
✧ Gebaksnagel
✧ Spuitzak
✧ Spuitmond druppel
✧ Gebakschaar of gewoon schone schaar

Maar om de botercreme roos uit de video te maken moet je natuurlijk eerst weten hoe je botercreme maakt.

Ingrediënten voor botercreme:
✧ 110 ml eiwit (op kamertemperatuur)
✧ 225 gram suiker
✧ 250 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)
✧ 1 zakje vanille suiker
Extra:
✧ Voedingskleurstof
✧ Smaakextract

Als eerste doe je de suiker, vanille suiker en het eiwit in een smeltschaaltje. En roer je dit voorzichtig even, zodat de suiker van de bodem los komt.

Daarna breng je in een pannetje water aan de kook. Hier plaats je het schaaltje overheen. Nu is het de bedoeling dat de suiker oplost in het eiwit. Hiervoor moet je het mengsel onder af en toe roeren 70 graden laten worden. Heb je nu geen thermometer voor het koken, dan kun je ook testen of het mengsel goed is. Pak voorzichtig (Het is heet!) een kleine beetje van het mengsel en wanneer je geen suiker meer tussen je vingers voel is het goed.

Vervolgens doe je het mengsel in een mixkom met garde. Deze laat je 30 minuten op de hoogste stand mixen.

Dan vervang je de garde voor een klopper en kun je de ongezouten boter toe gaan voegen. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Dan is hij zachter en gemakkelijker onder het gemixte eiwit mengsel te mengen. Voeg hiervoor telkens een klein kontje boter toe terwijl de mixer op de laagste stand aan staat.

Wanneer alle boter in het mengsel opgenomen is zet je de mixer even uit. Zo kun je het mengsel dat tegen de zijkanten zit even met een mes naar het midden doen. Als er dan nog stukje boter zitten meng je die er zo nog tussen.

Daarna zet je de mixer nog 5 minuten op de hoogste stand.

Hierna heb je al gewone botercreme. Ik deed een deel in een bakje om vervolgens de rest nog te kleuren.

Voor het kleuren van de botercreme gebruikte ik blauwe vloeibare levensmiddelenkleurstof.

Eerst doe je er maar een paar druppels van bij om te kijken hoe fel de kleur wordt. Vervolgens laat je de mixer op de laagste stand de kleurstof er onder mengen. En wil je de kleur feller dan voeg je gewoon nog meer druppels van de voedingskleurstof toe. Tot je de kleur hebt die je wilt hebben en de botercreme klaar is voor gebruik.

Hoe je hier vervolgens een botercreme roos mee maakt laat ik in de video bovenaan zien.

botercreme roos

Met een botercreme roos kun je dan een gebakje leuk versieren. En door meerdere botercreme rozen te maken kun je er ook een taart heel mooi decoreren. Bijvoorbeeld leuk voor Moederdag.

Maak jij wel eens mooie creaties van je gebak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge