Smikkelblog: Chocolade dessertschaaltjes

Wat als aan het einde van het kerstmaal er een dessert op tafel komt waar je zelfs het schaaltje van kunt op eten. Met de chocolade dessertschaaltjes die ik vandaag laat zien kan dat.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Ingrediënten (Voor 2 chocolade dessertschaaltjes):
✧ Chocolade 100 gram (Heb je nodig om een mooie schaaltjes te maken, maar uiteindelijk houd je hier wel van over.)

Als eerste blaas je de ballon(nen) op en maak je deze aan de buitenkant schoon met een vochtige doek. Daarna droog je deze ook weer af.

Hierna ga je de chocolade temperen. Dit legde ik eerder deze week in een ander blog uit.

Daarna doop je de ballon in de getemperde chocolade en zet je deze op een snijplank met bakpapier. Vervolgens laat je de chocolade in de koelkast hard worden.

Dan haal je de ballon voorzichtig langs de rand van het dessertschaaltje los, zodat de ballon er heel uitkomt. Dit verkies ik boven het kapot knippen van de ballon, omdat er ballonnen zijn waar poeder inzit en die wil je niet in je dessert hebben.

Zo maak je net zoveel chocolade dessertschaaltjes als je nodig hebt. En hier serveer je dan het dessert in. Bijvoorbeeld chocolade mousse, maar ijs of iets van pudding kan ook lekker zijn.

Eerder liet ik ook al een chocolade kerstbal zien.
Nou ben ik wel benieuwd of iemand dit ook gaat maken.
Plaats dan even een foto op facebook met @suzancreatiefdivers.nl erbij, dan kan ik jullie creaties ook zien.
Weet jij al wat het kerstdessert gaat worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge