Smikkelblog: Loempia (Spring roll)

Bij het begin van de lente hoort ook een lente snack. Vandaag laat ik je zien hoe je zelf een loempia kun maken. In het Engels wordt dit een spring roll genoemd, dus een perfecte lente snack.

Loempia

Ingrediënten (Voor ca. 10 loempia’s):
Voor de vellen:
✧ 200 gram bloem (2 keer zeven)
✧ 50 gram maïzena (2 keer zeven)
✧ 400 ml water
✧ Snufje zout
✧ Olijf olie (Om in voor te bakken)
De vulling:
✧ Zak roerbakgroente
✧ Kruiden naar smaak
Het sluiten en bakken:
✧ Oplossing maïzena met water
✧ Frituurolie 170 a 180 graden

Het beslag voor de loempia vellen.
Om het beslag te maken moet je eerst de bloem en maïzena 2 keer zeven. Hiervoor deed ik eerst de 2 melen bij elkaar.

Om ze zo vervolgens samen 2 keer te zeven.

Daarna voeg je er een snufje zout aan toe.

En als laatste het water. Dit mix je tot een glad beslag. Dan laat je een paar minuten staan om vervolgens nogmaals kort te mixen.

De loempia vellen bakken.
Doe een beetje olijf olie in een pannenkoekenpan. Vervolgens verdeel je een lepel beslag dun over de bodem van de pan. Dit bak je op laag vuur tot de bovenkant droog is. Dan haal je het loempia vel uit de pan en laat je deze op een bord afkoelen.

De vulling.
Vervolgens bak je de vulling. Hiervoor sneed ik een zak roerbakgroente wat korter. (Zodat er bijvoorbeeld niet alleen maar prei in de loempia zit.) Dit bak je even en breng je het met kruiden op smaak. Daarna laat je de groente afkoelen.

De loempia vellen vullen.
Wanneer de loempia vellen en de groente afgekoeld zijn, kun je de loempia’s gaan vullen. Hiervoor heb je nog een snijplank en een mengseltje van maïzena en water nodig.

Eerst leg je een loempia vel op de snijplank. Daar doe je in het midden een lepel van de gebakken roerbakgroente op. (Natuurlijk kun je ook voor een andere vulling kiezen.) Vervolgens vouw je de zijkanten over elkaar heen. Daarna rol je de loempia op. Dan doe je op het laatste randje een beetje van het mengsel van maïzena met water. Hiermee zorg je ervoor dat het vel van de loempia aan elkaar blijft plakken.

En dan is het tijd om de loempia te bakken. Dit doe je in frituurvet van 170 a 180 graden. Vervolgens bak je ze rondom goudbruin in ca. 3 tot 5 minuten.

Daarna kun je de zelfgemaakte loempia’s lekker op eten. Of met een feestje als hapje op tafel zetten.

Wat zou jij als vulling in de loempia’s doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge