Smikkelblog: Mokcake appel kaneel & choco

Na een lekkere maar koude avondwandeling snel op warmen, door in een paar minuten een heerlijke mokcake te maken in de magnetron. Ik laat je 2 varianten zien. Een mokcake appel kaneel en een choco met slagroom.

mokcake appel kaneel en choco

Ingrediënten voor mokcake appel kaneel:
✧ 2 eetlepels boter
✧ 1 ei
✧ 2 eetlepels melk
✧ 3 eetlepels suiker
✧ 1 zakje vanille suiker
✧ 40 a 50 gram appel
✧ 2 theelepels kaneel
✧ 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel

Om te beginnen doe je de 2 eetlepels boter in de mok. Deze laat je in de magnetron even smelten. (20 a 30 seconden vol vermogen.) Is de boter door het smelten heet geworden laat deze dan eerst even afkoelen.

mokcake-choco-appel-kaneel-appel-kaneel-cake-boter-smelten

Vervolgens voeg je het ei aan de gesmolten boter toen. Dit klop je even onder elkaar.

mokcake-choco-appel-kaneel-appel-kaneel-cake-ei-erbij

Daarna voeg je de suiker, vanille suiker, kaneel en de melk toe. Dat meng je weer goed door elkaar.

mokcake-choco-appel-kaneel-appel-kaneel-cake-suiker-kaneel-en-melk

Vervolgens voeg je de 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe, door deze boven de mok te zeven. Dit meng je tot een glad beslag.

mokcake-choco-appel-kaneel-appel-kaneel-cake-zelfreizend-bakmeel

En als laatste voor je de appel in blokjes gesneden toe. Deze schep je door het beslag heen, zodat er dadelijk overal stukjes appel in je mokcake appel kaneel zitten.

mokcake-choco-appel-kaneel-appel-kaneel-cake-appel

Dan 1 minuut 30 tot 2 minuten in de magnetron op 600 watt. Wanneer de cake uit de mok dreigt te gaan maar nog niet gaar is zet de magnetron dan 10 seconden stil en op nieuw aan op de resterende tijd. Vervolgens heb je een lekkere mokcake appel kaneel. Echt geuren die bij de herfst passen.

mokcake-choco-appel-kaneel-appel-kaneel-cake-gebakken

Ingrediënten voor mokcake choco:
✧ 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
✧ 3 eetlepels suiker
✧ 2 eetlepels cacao
✧ 2 eetlepels boter
✧ 2 eetlepels water
✧ 1 ei

Bij deze mokcake deed ik alle ingrediënten in de mok. Alleen de boter liet ik eerst smelten. En pas wanneer alles in de mok zak meng je het goed onder elkaar met een vork. Daarna 1 minuut 30 op 630 watt.

mokcake-choco-appel-kaneel-choco-cake

En de choco mokcake is klaar. Er alleen nog een lekkere toef slagroom boven op en smullen maar.

mokcake-choco-appel-kaneel-choco-cake-met-slagroom

Zo kun je gemakkelijk en snel lekker genieten van een warme mokcake appel kaneel of choco. Dan er nog een warm kopje thee bij en ondertussen blogposts lezen, bijvoorbeeld die gisteren online kwam, waar ik liet zien hoe je op een leuke manier thee cadeau kunt doen. (Aan iemand die thee echt lekker vindt natuurlijk.) Door theezakjes in een theepot met bloemen erop te verpakken.

mokcake appel kaneel en choco

 

Ik merkte alleen dat het onderste droger was. Op internet vond ik toen dat je de cake uit de mok moet doen, maar dat lijkt mij niet de bedoeling van een mokcake. Wel?

hebben jullie hier tips voor, dat het onderste niet droog wordt en net zo lekker smaakt als het bovenste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.