2de leven kerstkaart: met kerstbal van lint

Voor deze kerst heb ik een nieuwe categorie bedacht, namelijk “2de leven kerstkaart. In deze categorie laat ik zien hoe je oude kerstkaarten een 2de leven kunt geven. Zo laat ik bij deze eerste DIY zien hoe je een kerstkaart met kerstbal van lint kunt maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Het is nog eind oktober, maar over precies 1 week mag je al decemberzegels gaan gebruiken om je kerstkaarten mee te versturen. En je hebt natuurlijk ook nog even de tijd nodig om lekker creatief aan de slag te kunnen gaan. Daarom laat ik vandaag al deze 2de leven kerstkaart met kerstbal van lint zien. Zo kun je alvast inspiratie opdoen om misschien zelf oude kerstkaart op een leuke manier een 2de leven te geven.

Wat het je nodig:
✧ Een oude kerstkaart met kerstbal(len) erop
✧ Mooie bijpassende linten
✧ Kaartkarton
✧ Plakband
✧ Dubbelzijdige tape
✧ Stanleymes en schaar
✧ Potlood en liniaal
✧ Nail art duo stylist en kiwi-lepel

De kerstkaart met kerstbal van lint maken.
Hieronder vertel ik in het kort hoe ik van een oude kerstkaart een nieuwe maak. Wil je liever zien hoe ik de kaart maak? Bekijk dan de video op mijn YouTube-kanaal.

Bij de oude kerstkaart zorg je er als eerste voor dat je de achterkant van de kaart af snijd. Zodat de kerstwens en namen van de verzender niet meer op de kaart staan.

Vervolgens snij je een kerstbal uit de kaart. Zorg er wel voor dat de kerstbal een beetje in het midden van de kaart zit. Om dadelijk de kerstbal van lint te maken moet je het lint ergens kunnen vastplakken. En wanneer je de kerstbal er heel netjes uitsnijd kun je deze gebruiken om een andere kerstkaart mee te maken.

Daarna ga je de linten aan de achterkant op de kaart vastplakken. Hierbij zorg je dat er aan de voorkant een mooie kerstbal van lint ontstaat. Je kunt zo linten in een richting over de kerstbal doen. Maar zoals je ziet weef ik ook nog linten in de andere richting door de linten in de kerstbal.

En als laatste hoef je deze kaart met kerstbal van lint alleen nog op een stuk dubbelgevouwen kaartkarton te plakken. Hiermee verberg je de linten op de achterkant van de kaart, zodat de kerstkaart er mooi uit ziet.

Zou jij oude kerstkaarten een 2de leven geven door een kerstbal van lint te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.