2de leven kerstkaart: met kerstboom van lint

Vandaag laat ik zien hoe je een oude kerstkaart een 2de leven kunt geven door er een kerstboom van lint op te maken. Op deze manier kun je zelfs van de wat saaiere kale oude kerstkaart een leuke zelfgemaakte kerstkaart maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Toen ik de oude kerstkaarten aan het uitzoeken was voor deze categorie, kwam ik ook wat saaiere kale kerstkaarten tegen. Eerst dacht ik wat moet ik met alleen de achtergrond van een kaart? Maar toen zag ik daar juist mogelijkheden in. Vervolgens vond ik mooi groen lint met groene paillette en besloot ik een kerstboom van lint op een kaart te maken.

Voor het maken van deze kerstkaart heb je dan ook niet veel nodig. De achtergrond van een oude kerstkaart, lint, dubbelzijdig tape en kaartkarton.

Zo kwam ik ook nog deze oude kerstkaart tegen. Door het losse kaartje er vanaf te halen is deze achtergrond ook goed te gebruiken om een 2de leven kerstkaart met kerstboom van lint te maken.

Bij de oude kerstkaart die ik in de video gebruikte zat er een kerstbal met 3D tape op de kaart. Deze haalde ik er vanaf en dan blijft er een mooie achtergrond over. Verder haalde ik de achterkant met kerstwens van de kaart.

Vervolgens plak je dan met smalle dubbelzijdige tape het lint in de vorm van een kerstboom op de kaart. Dit werkt het handigste wanneer je met kleine stukjes tape telkens maar een stukje lint vast plakt. Op die manier kun je de vorm van de kerstboom ondertussen nog een beetje veranderen als je dat wilt.

Daarna hoef je de kaart met kerstboom van lint alleen nog op dubbelgevouwen kaartkarton te plakken. En dan is de kerstkaart met kerstboom van lint klaar. Zo kun je dus op een gemakkelijke en leuke manier een oude kerstkaart een 2de leven geven.

Zou jij ook voor een groene kerstboom van lint gaan of er een kleurige kerstboom van maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.