2de leven kerstkaart: met openvouwende kerstboom

Voor het maken van een 2de leven kerstkaart kun je ook onderdelen van meerdere oude kerstkaarten hergebruiken. Zo gebruikte ik voor deze kerstkaart met openvouwende kerstboom met daarachter een kersttafereel, onderdelen van 4 oude kerstkaarten.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Ook bij deze DIY geef ik oude kerstkaarten dus weer een 2de leven. En wel door er deze openvouwende kerstboom kerstkaart van te maken met aan de binnenkant een mooi kersttafereel erin.

Bij het maken van 2de leven kerstkaarten kun je prima verschillende oude kerstkaarten met elkaar combineren voor een nieuwe kerstkaart. Voor deze kaart hergebruikte ik 4 oude kerstkaarten. De voorkant van een kaart gebruikte ik zo goed als helemaal. Van 2 andere kaarten had ik alleen de stroken met ster en kersttekst nodig. En bij de 4de oude kerstkaart knipte ik alleen de kerstboom uit.

Deze kerstkaart is trouwens geen standaard dubbelgevouwen kerstkaart, maar een gate folded (Poort gevouwen) kaart. Hierbij bestaat de voorkant uit 2 dubbelgevouwen delen. Deze vouw je als een “poort” open en dan zit daarachter nog een gedeelte van de kaart. In dit geval een mooi kersttafereel.

Maak jij standaard dubbel gevouwen kaarten?
Of gebruikt je ook anders gevouwen kaartbasissen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.