5 jaar SuzanCreatiefDivers

Vandaag bestaat SuzanCreatiefDivers 5 jaar. Helaas ben ik alleen niet in een feeststemming.

Begin april kregen we te horen dat er bij mijn vader een sterke verdenking van twaalfvingerige darm kanker was gevonden.

Toen dachten ze er nog op tijd bij te zijn. Met een zware whipple operatie zou de kanker weggehaald kunnen worden. Alleen op de dag van de operatie werden we voor de middag al gebeld, terwijl de operatie tot eind van de middag zou duren. Dat betekende dus geen goed nieuws, er waren uitzaaiingen gevonden. In plaats van de grote operatie is er toen alleen een extra verbinding gemaakt tussen de maag en dunne darm, zodat het eten er weer goed door kan.

Inmiddels is mijn vader gelukkig weer thuis, door corona mocht er iedere dag maar 1 persoon op bezoek komen. Via videogesprek konden wel contact houden en ook bij de gesprekken met de chirurg er bij zijn.

Nu moet mijn vader thuis verder herstellen van de operatie en daarna kunnen we samen met de oncoloog bekijken wat de opties met chemo zijn. Dit zal alleen levensverlengend zijn, want de chirurg gaf al aan dat we er vanuit moesten gaan dat het geen 5 jaar meer zou duren.

Wel gaan ze vanuit het ziekenhuis nog na of mijn vader in aanmerking komt voor een experimentele operatie met warm chemo bad, maar daar moeten we nog bericht over krijgen.

Door al dit nieuws heb ik momenteel niet zo’n zin om creatief bezig te zijn. En ook de energie heb ik daar nu niet voor. Verder heb ik even contact gehad met mijn B12 specialist of ik voorlopig in plaats van 2 x per week iedere 72 uur mijn vitamine B12 injectie mag zetten. En dat mag, hopelijk geeft dat mijn lichaam net dat beetje extra wat ik nu nodig heb.

Het idee om vandaag een vernieuwde video van het hartendoosje online te plaatsen is hem dus niet geworden. Wanneer ik wel weer zin en energie heb weet ik niet.

Hopelijk snappen jullie dat ons gezin (mijn ouders, broer, zusje en ik) nu voor gaan en we dit nieuws een plekje moeten zien te geven.

Alvast heel erg bedankt voor jullie begrip.

2 reacties:

  1. Heel veel sterkte voor jouw en je familie met dit vreselijk nieuws. Ik hoop dat ze toch nog iets vinden wat je vader zijn gezondheid betrefd. Geniet van elkaar en probeer er samen uit te komen. Heel veel sterkte en kracht. Veel liefs wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.