Brievenbusdoosje veranderen en versieren

Toen ik vorig jaar een brievenbuspakket wilde maken begon ik met het doosje. Als eerste ging ik het brievenbusdoosje veranderen en versieren. Ik was namelijk al heel lang aan het zoeken naar brievenbusdoosjes die aan de bovenkant open gaan, maar deze kon ik niet vinden. Uiteindelijk heeft mijn moeder toen bij de Hema deze zijwaarts openende brievenbusdoosjes voor mij gehaald. In deze blogpost ga ik je laten zien hoe ik er een van boven openende brievenbusdoosje van maakte en hem ook nog heel mooi versierde.

Voor het brievenbuspakket dat ik ging maken wilde ik heel graag een van boven openende brievenbusdoosje. Omdat ik die geen kon vinden maakte ik er zelf een van de zijwaarts openende brievenbusdoosjes van de Hema.

Hiervoor haalde ik eerst de geplakte rand van de doos los.

Vervolgens legde ik de doos dan open neer met de rand met lipjes eraan naar boven. De flap boven aan de zijkant knipte ik eraf. Deze gaat andersom op de bodem. Dan kan het brievenbusdoosje al weer geplakt worden. Daarvoor gebruikte ik tacky glue.

   

Bij het plakken gebruikte ik wasknijpers, zodat alles goed bleef zitten tot de lijm droog was. Aan de kant waar ik de zijkant er andersom op plakte, plakte ik het lipje van de rug van de doos er aan de binnenkant tegen vast. Bij de andere zijkant plakte ik het lipje van de rug tussen de rand die ik daar naar binnen dubbel plakte. Hierbij moest ik er wel op letten dat ik vooraan bij de rand een stukje niet deed plakken.

   

Op deze manier kan het doosje namelijk beter dicht door het lipje van de deksel tussen de dubbelgevouwen zijkant te steken. Aan de andere kant gaat dat lipje gewoon langs de binnenkant van de rand. Om dit brievenbusdoosje veilig te kunnen versturen moet het dus wel nog ingepakt worden. Maar dat was ik al van plan, omdat ik het doosje mooi wilde versieren. En dan vond ik het jammer als de versiering tijdens het versturen zou beschadigen.

   

En wanneer de lijm droog is, is het van boven openende brievenbusdoosje klaar.

 

Als eerste verfde ik het hele brievenbusdoosje blauw. Vervolgens verfde ik op de voorkant Mickey &Minnie Mouse met de tekst “Speciaal voor jou”.

Aan de binnenkant verfde ik in de deksel Donald Duck met de tekst “Veel plezier ermee!”. En op de bodem verfde ik een regenboog met daar boven in wolkjes de tekst “Geniet van de kleine dingen”.

 

Op deze manier kun je dus een brievenbusdoosje veranderen en versieren. En zo houd de ontvanger na het uitpakken van alle leuke spulletjes ook nog een mooie brievenbusdoosje over om zelf weer te vullen voor iemand anders.

Toen het brievenbuspakket voor @smurfige klaar was om te versturen deed ik eerst plastic inpakfolie om het brievenbusdoosje. Om er voor te zorgen dat Mickey & Minnie Mouse niet uitgelopen van de regen bij de ontvanger aan zouden komen. En voor de zekerheid deed ik het daarna nog inpakken met cadeaupapier.

 

Weet jij waar ik voor een volgende keer van boven openende brievenbusdoosjes kan kopen? (Zonder dat ik er 25 of meer tegelijk moet kopen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.