Brievenbuspakket voor @smurfige

Dit jaar wil ik weer lekker actief aan de slag met mijn blog en YouTube-kanaal. Om een begin te maken vandaag dit brievenbuspakket dat ik vorig jaar voor @smurfige maakte.

Net voordat vorig jaar alles anders werd was ik begonnen met dit brievenbuspakket. Als eerste ging ik aan de slag met de brievenbusdoos. Dit was namelijk een doosje dat aan de zijkant open ging en ik wilde dat deze aan de bovenkant open zou gaan. Hoe ik dat deed leg ik in de volgende blogpost uit. En vervolgens versierde ik de brievenbusdoos mooi, door deze te verven.

Daarna ging ik aan de slag met Hama strijkkralen, hiermee maakte ik een kralen Smurfin. Dit vond ik een leuke verwijzing naar de naam @smurfige die ze heeft op Instagram.

En toen liep dit brievenbuspakket ineens enorme vertraging op. Voor mijn gezondheid moest ik ineens binnen een paar weken al mijn hoofddoel voor dat jaar zien te behalen. Ik heb voor mijn gezondheid (Vitamine B12 tekort) namelijk 2 Vitamine B12 injecties per week nodig. Deze kreeg ik al jaren van de doktersassistente, maar nu zou ik ze alleen nog kunnen krijgen als ik ze zelf zou gaan zetten. Iets wat voor mij met angst voor spuiten echt wel een heel ding was. Maar ik moest wel voor mijn gezondheid en het lukte mij gelukkig ook.

Dat was trouwens nog niet alles, naast mijzelf zou ik de injecties ook bij mijn moeder en zus gaan zetten. Dat betekent dus dat ik nu in totaal per maand 14 injecties moet klaarmaken en zetten. Die van mijn moeder en zus vind ik niet zo’n probleem. Maar bij mezelf is het nog steeds stressvol en duurt het door verschillende wc bezoeken vaak meer dan 1 uur soms zelfs 2 uur voordat ik klaar ben met het zetten van de injectie. Terwijl het eigenlijk in een kwartiertje gedaan zou kunnen zijn met opruimen en al. Helaas zijn mijn darmen het daar nog niet zo mee eens, wat er voor zorgt dat het mij heel veel energie kost. Gelukkig is de angst voor het spuiten zelf wel al minder.

Doordat ik minder energie had om echt lekker creatief aan de slag te gaan, had ik wel tijd om steeds meer creatieve ideeën te bedenken en werd het brievenbuspakket daardoor juist steeds uitgebreider. Zo wilde ik alle goodies leuk verpakken in verschillende origami doosjes en zakjes.

Als basis was eigenlijk de bedoeling om een snailmail met goodies te maken. De snailmail werd uiteindelijk een samenvoeging van allemaal verschillende soorten snailmail. Hiervan vormde een paar alleen de basis van een snailmail om nog verder versiert te worden.

Het is mijn bedoeling om de verschillende creatieve dingen die allemaal in dit brievenbuspakket zitten, de komende tijd stuk voor stuk in aparte blogposts en YouTube video’s beter te laten zien en uit te leggen hoe ik ze maakte.

Hoe ik dat met de YouTube video’s precies ga doen weet ik nog niet helemaal, doordat mijn zus gedeeltelijk thuis werkt is de laptop waar ik de video’s op monteer eigenlijk niet beschikbaar. Dus ik moet nog even kijken of de pc handig werkt, want daar loopt het monteerprogramma vaak vast. Anders moet ik gaan kijken voor een nieuwe laptop wat best duur is. Zeker als je je bedenkt dat zolang ik al chronisch ziek thuis zit, ik geen inkomen heb en ik ook niet in aanmerking kom voor een uitkering of iets. In mijn omgeving merk ik namelijk vaak dat mensen verbaasd zijn als ze dit horen. Helaas wordt Vitamine B12 tekort niet echt (h)erkend als chronische ziekte. Dus probeer ik er maar het beste van te maken.

Zo hebben jullie buiten de teaser van wat er aan gaat komen ook meteen even een kleine persoonlijke update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.