Countdown to Christmas Bullet Journal #21 100 dagen tot Kerst blog challenge

Voor de countdown to Christmas pagina leek het mij leuk om iedere dag een cadeautje open te mogen maken. En dat ik met de cadeautjes de bullet journal pagina iedere dag steeds mooier kan maken. Zo kwam ik op dit idee van envelopjes met die cuts, die heel toepasselijk ook nog in kerstsokjes zitten.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Deze bullet journal pagina begon ik met het uitzoeken van kleine die cuts. Voor de Countdown to Christmas had ik 25 die cuts nodig, om helemaal tot 1ste kerstdag te kunnen aftellen. Zo kwam ik in dit gingerkoek mannetjes luxe paper block van DecoTime allemaal kleine gingerkoekjes tegen die mij perfect leken.

De vormen van de gingerkoekjes die cuts omlijnde ik met potlood. Veder tekende ik weer een candy cane rand en de tekst countdown to Christmas in een banner. Na het tekenen van de opzet ging ik er met micron 01, 03, 05 en 08 pennen overheen.

Vervolgens verfde ik de candy cane rand en de banner met tekst met Winsor and Newton water coulors. De omlijning van de die cuts liet ik leeg, zodat de pagina tijdens het aftellen tot Kerst steeds mooier wordt.

Om af te tellen tot Kerst had ik natuurlijk nog verpakkingen nodig om de die cuts in te doen. Dus met behulp van het multi scoring board van crafts & Co, maakte ik mini envelopjes.

Voor de envelopjes gebruikte ik cadeaupapier van 7×7 centimeter. Om hier een vierkant envelopje van te maken score je het in alle richten op 1 3/8 inch. De envelopjes zijn uiteindelijk dan 3,5×3,5 centimeter.

Normaal pak je vervolgens de punch erbij om de inhammen in het midden en de hoeken af te ronden. Helaas werkt mijn punch niet zo goed, het papier scheurt altijd. Daarom knip ik de inhammen en afronding van de hoeken. En omdat de die cuts zo klein zijn knipte ik ook randjes van de 2 zijkanten af. Op die manier is de envelop dieper open. Dan de envelop vouwen en dicht plakken.

Vervolgens printen ik nummertjes uit en stansde ik deze uit in rondjes. Daarna een klein randje lijm aan de onderkant van het rondje, zodat het vastplakt terwijl de envelop nog open kan. Dan kan de die cut erin en de envelop dicht tot de dag van het nummertje op de envelop. Een paar van de die cuts waren net te groot voor deze envelopjes, dus maakte ik 3 iets grotere envelopjes. Daarvoor gebruikte ik papier van 9 centimeter en scoorde het op 1 5/8 inch. De iets grotere envelopjes zijn niet vierkant, maar 4,7×5,5 centimeter.

Om al die envelopjes mooi bij de countdown to Christmas pagina te houden, vouwde ik 2 kerstsokjes. Aan beide kanten van de pagina plakte ik er een neer, met de envelopjes met die cuts erin. Als kerstcadeautjes in kerstsokken.

Van de kerstsok heb ik een aparte video op mijn YouTube-kanaal staan. Voor de kerstsokjes op deze bullet journal pagina gebruikte ik papier van 20×20 centimeter. Uiteindelijk kan er dan iets in van 5×6 centimeter en is de kerstsok 7,3×11,3 centimeter

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Dan is de countdown to Christmas pagina klaar. Vervolgens mag en in december iedere dag 1 envelopje geopend worden om de pagina te vullen.

Wil jij de die cuts op dezelfde manier nummer zoals ik dat deed, dan kun je de nummering hieronder overnemen.

En dit is dan het resultaat op na het openen van het laatste envelopje op 1ste kerstdag.

Kijk trouwens liever hoe ik deze bullet journal pagina gemaakt heb, bekijk dan de video met kerstmuziek op de achtergrond.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Heb jij een of misschien wel meerdere adventkalender om mee af te tellen tot Kerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.