DecoTime vellum enveloppen maken (3 varianten)

Voor deze DIY ging ik aan de slag met een vellum patroon blok van DecoTime, hiermee kun je namelijk heel gemakkelijk mooie vellum enveloppen maken. En vandaag ga ik je zelfs 3 verschillende varianten laten zien.

 

Eerder maakte ik zo voor een brievenbuspakket deze vellum envelop, om als goodies stickers in te doen. Wel moest ik bij deze envelop onderaan de hoeken omvouwen, zodat de envelop mooi aan de achterkant van deze origami Mickey Mouse paste. Van de origami Mickey Mouse komt trouwens nog een keer een DIY video online.

   

Voor de 3 varianten vellum enveloppen die ik je vandaag ga laten zien, ging ik aan de slag met dit DecoTime vellum blok van de Action.

Om te beginnen koos ik dit leuke vellum papier met gekleurde rondjes voor de eerste variant envelop. Dit wordt een liggende envelop die aan de brede kant open gaat. Als eerste vouw je het vellum papier dubbel en weer open.

 

Vervolgens meet je aan de zijkanten onder en boven 0,5 cm af. Hier vouw je het vellum op dubbel.

 

Daarna meet je aan de onderkant af hoeveel je de rand van de bovenkant van de envelop wilt omvouwen. In mijn geval was dat 1,5 cm. Het vellum vouw je hierop dubbel. Vervolgens vouw je de midden vouw er weer in.

 

Dan meet je aan de bovenkant hetzelfde af als aan de onderkant. Bij deze envelop dus 1,5 cm en vouw je deze rand dubbel.

 

Vervolgens vouw je de vellum envelop open en lijm je de zijkanten op elkaar. Om dit goed te laten drogen deed ik een paar wasknijpertjes aan de zijkanten.

 

En wanneer de lijm dan goed droog is, is de eerste variant vellum envelop klaar.

 

Voor de tweede variant koos ik dit vellum patroon met roze en gouden golvende lijnen. Dit wordt een staande envelop die aan de smalle kant open gaat. Om te beginnen vouw je het vellum papier dubbel en weer open.

 

Dan meet je aan de onderkant een randje van 0,5 cm af en vouw je de rand dubbel.

 

Daarna meet je ook aan de zijkanten 0,5 cm af en vouw je ook die dubbel.

 

Vervolgens vouw je de midden vouw er weer in en meet je af hoelang je de omvouwrand van de vellum envelop wilt hebben. Ik ging bij deze envelop voor een rand van 2 cm. Daarna vouw je de midden vouw weer open om deze vouwlijn in te knippen tot de afmeting.

 

Dan vouw je de ene helft dubbel en vervolgens vouw je de midden vouw er weer in.

 

Daarna vouw je de andere helft van de rand boven dubbel en weer open. Van deze rand vouw je de hoeken namelijk nog naar binnen dubbel voor een schuin aflopende envelopsluiting.

 

Vervolgens vouw je de vellum envelop open om deze te lijmen en laat je dit drogen met een paar wasknijpertjes aan de zijkant en onderkant.

 

En wanneer de lijm droog is, is de vellum envelop klaar om er iets leuks in te verpakken.

 

Dan nog de derde variant vellum envelop. Deze is voor vellum papier waarbij het patroon met dubbelvouwen aan een kant ondersteboven is. Voor deze variant gebruik ik dit vellum papier met bloemen en 2 vogeltjes. Wanneer je hier net zoals bij variant 1 het vellum papier dubbel vouwt zit 1 vogeltje ondersteboven.

Daarom knip je voor deze variant het vellum papier middendoor en draai je het bovenste deel om.

 

Vervolgens vouw je bij het bovenste deel de zijkanten en onder een randje om. Dit deed ik op 0,5 cm. Bij het onderste deel doe je het zelfde alleen maak je de vouwen nu naar de achterkant.

 

Daarna leg je het onderste deel op de bovenste, waardoor de omgevouwen randen op elkaar komen te liggen. Dan meet je hoelang je de omvouwrand van de vellum envelop wilt hebben.

 

Op die maat vouw je de bovenste laag naar binnen dubbel en de onderste laag vouw je over de bovenste laag dubbel. Zelf deed ik dat bij deze vellum envelop op 2 cm.

 

Daarna doe je lijm op de zijkanten en onderkant en plak je ze op elkaar. Om dit goed te laten drogen deed ik een paar wasknijpertjes op de randen.

 

Toen de lijm droog was vouwde ik de hoeken van de rand nog naar binnen. Dan is ook deze vellum envelop klaar en zitten de vogeltjes aan beide kanten rechtop.

 

Met de vellum patroon blokken van DecoTime kun je dus gemakkelijk verschillende varianten mooie vellum enveloppen maken.

 

Waar gebruik jij vellum papier voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.