Diamond painting rozen (timelapse)

Deze diamond painting rozen is de eerste diamond painting die ik maakte. Op mijn YouTube-kanaal SuzanCreatiefDivers staat hiervan een timelapse video. En in deze blogpost vertel ik hoe het maken van diamond painting mij is bevallen en geef ik tips.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Eigenlijk wilde ik meteen met een grote diamond painting beginnen. Maar om te kijken of ik het wel leuk vond om te doen, begon ik met deze minder grote diamond painting rozen.

Deze diamond painting rozen is trouwens een area painting en geen full on painting. Bij deze diamond painting houd het in dat alleen op de rozen diamond steentjes komen. De achtergrond blijft gewoon zoals op het doek gedrukt is.

Van het maken van deze diamond painting rozen heb ik een timelapse video gemaakt. In totaal had ik ruim 9 uur beeldmateriaal en daarvan staat nu dus een video van iets meer dan 20 minuten op mijn YouTube-kanaal SuzanCreatiefDivers.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Inmiddels ben ik met een 2de hele grote full on diamond painting bezig. Die heeft ook net als deze ronde diamond steentjes, waardoor je langs de steentjes de achtergrond nog ziet. Voor een volgende diamond painting wil ik ook eens de vierkante steentjes uitproberen of dat ik het resultaat dan nog mooier vind.

Bij de diamond painting waar ik nu mee bezig ben zit trouwens een ander schudbakje, de witte met tuitje. En ik moet zeggen dat is zoveel gemakkelijker met de steentjes terug doen dan het groene schudbakje zonder tuitje dat hierbij zat.

Wat trouwens ook heel handig is, (zeker bij een grote diamond painting) opbergdoosjes voor de steentjes. Zelf plakte ik er plakband op om de kleurnummers en symbolen op te zetten. Zo kan ik de doosjes voor een volgende diamond painting gemakkelijk opnieuw nummeren.

Daarnaast ben ik er achter gekomen dat een light pad ook heel handig is. Door de light pad onder het doek te leggen kun je de symbolen op het doek beter zien.

Dit is trouwens de diamond painting waar ik nu mee bezig ben. Een hele grote van 120×60 cm met een tuin met bloeiende bomen, een bruggetje en huisje. Hiervan moet ik nog ongeveer ¼ maken.

Heb jij al eens een diamond painting gemaakt?
Wat vind jij eigenlijk mooier ronde of vierkante steentjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.