Divers vandaag: 2 in 1 fotolijst Vaderdag idee!

Het is bijna Vaderdag. Alleen wat geef je dan. Wil je zelf iets maken? Dan is deze 2 in 1 fotolijst misschien wel een idee.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Wat heb je nodig.
✧ Een fotolijst. (het glas heb je niet nodig.)
✧ 2 foto’s. (Deze geven hetzelfde weer, alleen dan met tijd verschil.)
✧ Kaartkarton.

Bij de fotolijst haal je het glas eruit. Dit heb je niet nodig. ( Een fotolijst waar het glas van kapot is kun je hier dus nog goed voor gebruiken.)

De karton maat.
Deze is afhankelijk van hoe groot de fotolijst is. En in welke richting je de foto wilt. Het kaartkarton moet de hoogte van de foto hebben. (De boven en onderkant steken straks uit, waardoor deze niet achter de lijst vast gezet kunnen worden.)

Verder moet je 2 keer de breedte van de foto hebben plus de ruimte die de fotolijst heeft om een foto mee vast te zetten.

De foto’s.
Het is de bedoeling dat de 2 foto’s het zelfde beeld weergeven, maar dan met tijd verschil. Zoals hier met een vol en leeg bierglas. Een andere variant is een foto van vroeg en nu. Bijvoorbeeld van je vader toen die jong was en nu of van je zelf (met je broers en zussen) van vroeg er nu. De foto’s moeten zo groot zijn dat ze door het frame van de fotolijst heen kunnen.

Het karton vouwen.
Het karton moet uiteindelijk in de fotolijst passen. Daarom ga je het in harmonica vouwen. Om dit te doen teken je het karton eerst af. Hierbij teken je aan de zijkanten de maat af van de ruimte die de fotolijst heeft om te vergrendelen. Daarna teken je de rest daar tussen telkens op 1 centimeter af. Vervolgens vouw je de zijkant om. Dan sla je 1 centimeter over en vouw je de volgende. Zo doe je de hele rand. Een markering vouwen en dan een niet.

Als je ze allemaal hebt gehad draai je het karton om en teken je de tussen markeringen op deze kant. Om ze daarna naar deze kant te vouwen. Om dit vervolgens op de breedte van de fotolijst te krijgen plak je aan de achterkant 3 stroken die de breedte van de fotolijst hebben. Om hier de rest tussen te vouwen.

De foto’s in stroken verdelen.
Door op de achterkant stroken van 1 centimeter tekenen en te nummeren. De ene foto nummer je met A1 tot en met A12 en de andere nummer je met B1 tot en met B12. Vervolgens knip of snij je de stroken.

De 2 in 1 fotolijst plakken.
Voor het plakken gebruik je decoupage lijm. Deze zorgt ervoor dat je onder het plakken de stroken nog een beetje kunt corrigeren. Bij het plakken begin je met strook A1 dan B1 en vervolgens A2 en zo verder. Tot je alle stroken hebt gehad. Door de lijm gaat het karton rond staan. De vouwen moet je dus nog goed doen in de fotolijst en dan is de 2 in 1 fotolijst klaar.

Nu kunt je door de fotolijst van links te bekijken de ene foto zien en vanuit de rechter kant zie je de andere foto. Als je de fotolijst op een plek neer zet waar je langs loopt. Dan zie je onder het lopen de 2 foto’s.

2 in 1 fotolijst Vaderdag bierglas vol           2 in 1 fotolijst Vaderdag bierglas leeg

 

Maak jij zelf iets voor Vaderdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.