Divers vandaag: 50 jaar getrouwd kaartje

Een echtpaar dat al 50 jaar met elkaar getrouwd is, verdient een felicitatie. Vaak met een kaartje. Deze keer laat ik je daar een voorbeeld van zien.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Kaart basis.
Voor dit kaartje hergebruikte ik een envelop die van kaartkarton gemaakt was. (Zelf vind ik het zonde om spullen die je nog kunt gebruiken weg te gooien.) Daarom bedacht ik dat als ik de envelop open maak en de plakkende randen aan de binnenkant versier met washi-tape. Dat ik er gewoon een kaart van kan maken.

De voorkant versieringen.
Diepte creëren door met dubbelzijdig en 3D dubbelzijdig plakband te werken.

Dat kwam vooral bij de tekstboog “Hartelijk Gefeliciteerd” mooi uit. Door de diepte in de boog nog meer nadruk te geven. Dat creëer je door de lage randen eraf te knippen en plat op te pakken. Wat je eerst even aftekent. Vervolgens past het middenstuk er dan precies tussen. En door het 3D dubbelzijdige plakband komt dit wat hoger te liggen. Wat net meer effect geeft dan als je het allemaal plat op de kaart plakt.

Nog een borduursel op de kaart.
Onderaan de hoekjes nog versieren met geborduurde bloemetjes. Deze heb ik eerst op een apart stuk stevig papier gemaakt. Vervolgens net iets ruimer uitgeknipt en dan met dubbelzijdig plakband op de kaart geplakt. Zo kun je een borduursel op de kaart maken zonder dat je aan de binnenkant de draadjes ziet of nog moet afplakken.

Het 50 jaar getrouwd kaartje is af.
Vergeet niet om aan de binnenkant nog even de namen en misschien een persoonlijke boodschap te schrijven, voordat je de kaart op de post doet of cadeau geeft.

Heb jij al eens een kaartje gemaakt voor een echtpaar dat al 50 jaar getrouwd is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.