Divers vandaag: Aqua agenda Back 2 school DIY

Bij een back 2 school reeks hoort natuurlijk ook de agenda onder handen genomen te worden. Hierbij ga aan de slag met baby olie en blauwe voedingskleurstof. Zo ontstaat deze aqua agenda.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Om een aqua venster in de agenda te maken snij je een rechthoek uit de voorkant van de agenda. Dit kun je het beste pas doen nadat je het aqua gedeelte klaar hebt. (Voor de uiteindelijke maat.) Hiervoor gebruik ik weer een deel van de snelhechter.

Action shoplog DIY agenda Snelhechter

Aqua venster maken.
Hiervoor moet je een zakje maken om de baby olie en voedingskleurstof in te kunnen doen. Het zakje maak ik van de voorkant van een snelhechter. Je knipt hier namelijk 2 even grote rechthoeken uit. Deze leg je precies op elkaar om aan elkaar te strijken. Voor je dat doet vouw je een stuk bakpapier dubbel en teken je aan de zijkanten 1,5 cm af. Hiertussen trek je een lijn. Daar steek je de 2 vellen plastic tussen en dan strijk je tot de lijn op het bakpapier. Dit herhaal je bij 3 van de 4 zijdes. De 4de zijde mag namelijk niet helemaal dicht gestreken worden, hier moet je nog vloeistof in kunnen doen. Het is slim om op het bakpapier met een kruis aan te geven waar je niet mag komen met het strijken van de 4de zijde.

Het mengsel maken.
Voor het mengsel dat je in het zakje doet heb je dus baby olie, voedingskleurstof en een klein beetje water nodig. Eerst doe je het water in een dopje. (Ik gebruikte 5ml water.) Vervolgens doe je daar de baby olie bij. (In mijn geval 15ml.) daarna voeg je nog 1 druppel blauwe voedingskleurstof toe. Dan is het even wachten tot de druppel kleurstof door de baby olie heen is gezakt. Vervolgens roer je even met een stokje, zodat het water goed gemengd is met de kleurstof. Dan is het mengsel klaar.

Baby olie en blauwe voedingskleurstof

Aquarium vullen.
Vervolgens schenk je het mengsel in het zakje. (Dit gaat gemakkelijker met een trechtertje.) Dan kan ook de laatste zijde dicht gestreken worden. Hiervoor steek je de opening van het zakje weer tussen bakpapier en strijk je de bovenkant dicht. Nu heb je een aqua venster met lava lamp effect.

Gat in de agenda.
Om het aqua venster in de agenda te bevestigen, moet er een gat in de voorkant van de agenda gemaakt worden. Hiervoor meet je de binnenrand van het aqua zakje op. Zo weet je hoe groot het gat in de agenda moet zijn. (De randen zou je mooi kunnen afplakken, zoals ik in de video laat zien.)

In elkaar monteren.
Aan de binnenkant van de agenda plak je dan het aqua venster vast. Hier overheen plak je een kaartkarton. Als je bij het kaartkarton alleen aan de zijranden en de onderrand met dubbelzijdig tape beplakt, kun je vanuit de bovenkant nog iets tussen het venster en het kaartkarton steken. Zoals het visje dat hier in het water gaat zwemmen.

Aqua agenda met vis

– Let op! Let op! Let op! –
Zorg dat er geen scherpen voorwerpen bij het aqua venster in de buurt komen. Het venster kan hierdoor kapot gaan, waardoor de vloeistof gaat lekken.

Aan de binnenkant.
Het is natuurlijk altijd handig als je geo-driehoek in je agenda pas. Hiervoor maakte ik een vakje. Dit plakte ik op een ander vel papier, waar ik nog weer een “geheim” vakje mee creëerde. Door deze alleen op de buitenranden van de agenda vast te plakken.

Aqua agenda binnenkant

Zou jij een agenda met lava lamp effect willen, zoals deze aqua agenda?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.