Divers vandaag: Dennenappelbloemen

Dennenappels in huis is al gezellig, maar wat als je nog graag bloemen in huis hebt. Dan maakt je gewoon bloemen van de dennenappels. Deze verwelken namelijk niet en zien er heel leuk uit. Ik laat je vandaag zien hoe je dennenappelbloemen kunt maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Benodigdheden:
✧ Dennenappels (Groten en kleinere.)
✧ Verf
✧ Kwast
✧ Plastic bekertje (Om de dennenappel ondersteboven in te zetten met verven.)
✧ Mand of schaal om ze in te leggen.
✧ Voorbeeld bloemen (Uit de tuin of afbeeldingen.)

Wat voor bloemen.
Eerst moet je bepalen wat voor bloemen je van de dennenappels wilt maken. Ik ging voor 3 verschillende tinten bolchrysant bloemen en asters.

Een mand of schaal.
Als je weet welke bloemen kijk je wat voor mand of schaal daar mooi bij past. Hoe groter de mand of schaal hoe meer of grotere dennenappels je nodig hebt. (De onderkant van de dennenappel wordt trouwens de bloem.) Zelf ging ik voor een ovale mand in lichte tinten.

De dennenappelbloemen verven.
Wanneer je dus weet hoeveel dennenappels je nodig hebt en wat voor bloemen je ervan wilt maken, kun je beginnen met verven. Hiervoor is het gemakkelijker om de dennenappel tijdens het verven ondersteboven in een plastic bekertje te zetten. (Zo kun je de dennenappel gemakkelijk draaien en laten drogen zonder overal verf te krijgen.) Dan pak je je voorbeeld bloem erbij en ga je verfkleuren mengen.

Beginnen met de kern.
Vervolgens begin je met het midden van de dennenappel (De kern van de bloem.) te verven. Daarna ga je verder met de kleur van de bloemblaadjes.

De bloemblaadjes.
Let hierbij op of de blaadjes kort en in meerdere lagen staan of lang zijn. Bij veel korte blaadjes kun je het beste in randen verven die je langzaam van kleur laat veranderen. Bij lange bloemblaadje kun je beter in strepen verven en de kleuren per streep een beetje laten veranderen. Zo verf je de dennenappel zover dat je in de mand of schaal het bruin van de dennenappel niet meer ziet.

Het boeket maken.
Wanneer de dennenappels na het verven helemaal droog zijn, kunnen ze in de mand of schaal gelegd worden. Zo heb je een mooi robuust boeket dennenappelbloemen.

dennenappelbloemen-in-een-mand

Wat voor bloemen zou jij van de dennenappels maken?

2 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.