Divers vandaag: Een eigen huis kaart

Wil je zelf een leuke een eigen huis kaart kun maken? Met deze DIY laat ik je zien dat je een kaart ook een keer anders kunt maken. En dat een vakje voor het geld bij een kaart ook wel fijn is. Zo valt het geld niet meteen uit de kaart als je deze opent.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Het leek mij leuk om een eigen huis kaart te maken waarbij het huis rechtop staat met een tuintje ervoor.

Om dit te doen vouw je een bloemig kaartkarton met de gekleurde kant naar binnen. De bovenste helft vouw je vervolgens nog eens naar binnen dubbel.

Daarna maak je op een apart papier de voorkant van de kaart. Dit verdeel je vervolgens in 1/3 voor het dak en 2/3 voor de rest van het huis. In dat deel teken je dan een deur en een raam.

Vervolgens maakte ik met een doordruk techniek tekst op het dak en versierde ik het met stiften en later ook nog met kleurpotlood en glitter pennen.

Aan het dak maak je schuinen zijkanten. Dan plak je het huis op de voorkant van de kaart. Hierbij plak je het huis alleen op de onderste helft. (Om dit mooi recht te krijgen maak je de bovenste helft even met wasknijpertjes aan de kaart vast, zodat het huis op zijn plek blijft zitten met het vast plakken.)Daarna knip je ook bij de kaart het schuinen van het dak eraf.

Dan maak je van groen papier nog een vakje om geld in te kunnen stoppen. Hier kun je dan voor je het vakje in elkaar plakt nog tekst op maken. (Bijvoorbeeld: Aan het sparen voor de uitzet! Onder het gras een bijdrage voor je volgende aankoop.)Dit plak je vervolgens in elkaar en in de kaart op de bloemen.

Om er vervolgens voor te zorgen dat het huis ook mooi blijft staan, maak je er aan de binnen kant nog een hekje in. Zelf gebruikte ik hier plakfolie met hout print voor. Dit plak je dan op een stukje karton dan je eerst met de zelfde kleur papier beplakt als het huis. Het papier moet alleen de hoogte van het hekje groter zijn dan het karton, zodat je dit er omheen kunt plakken. Op deze rand vouw je het karton dan dubbel. Vervolgens teken je af waar de deur zit, dit stukje knip je uit het karton. Daarna plak je het hekje erop en plak je het karton met het hekje tegen de binnen rand van de kaart aan.

Nu kan het huis achter dit hekje mooi rechtop blijven staan. En door het “gras” vakje kan het geld ook niet zomaar uit de kaart vallen.

Vervolgens kun je de namen nog op het stuk kaartkarton onder het dak schrijven. Dit is aan de achterkant van de kaart te zien als het huis rechtop staat.

Zou jij een vakje in een kaart voor het geld fijn vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.