Divers vandaag: Handlettering op krijtbordpapier

Eerst versierde ik de buitenkant van de winactiepakketjes. (Dit laat ik later deze week zien.) Maar toen dacht ik dat het ook wel leuk is om de binnenkant van de brievenbusdozen te versieren. Dus laat ik deze keer een handlettering op krijtbordpapier zien.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Vandaag laat ik een handlettering op krijtbordpapier zien.
Eerder probeerde ik handletteren al uit om te kijken of dit wat voor mij is. Zo kwam ik er bij handletteren met kleuren achter dat ik misschien wel te precies wil zijn.

Ook deze keer printte ik de quote die ik wilde handletteren eerst uit. Vervolgens drukte ik de quote lichtjes voor op het krijtbordpapier. Dit door met een spits maar niet scherp voorwerp over de quote heen te gaan.

Daarna ging ik met krijtstiften aan de slag die je bij de kerstpostzegels kon krijgen. (Maar je kunt ook schoolkrijtjes gebruiken.) Met een witte krijtstift maakte ik de quote op het krijtbordpapier. (Het krijtbordpapier zit op een rol en is trouwens stickerpapier.)

En wanneer een letter een keer niet helemaal is zoals je wilt. Dan kun je die letter met een vochtig doekje eraf halen. Vervolgens kun je de letter er weer opnieuw op maken.

Als laatste de handlettering nog versieren. Dit deed ik door eerst met blauwe krijtstift rondom lange strepen te zetten. Daarna zette ik daar nog korte strepen tussen met rode krijtstift.

handlettering op krijtbordpapier

Dan staat de handlettering op krijtbordpapier en kun je deze ergens opplakken. Zelf liet ik de beschermlaag zitten en plakte ik het krijtbordpapier met washi tape aan de binnenkant van de deksel van de winactie pakketjes. Op deze manier kunnen de winnaars (Deze hebben de pakketjes inmiddels al ontvangen.) het krijtbordpapier ook nog gebruiken.

Wil je trouwens iets anders op het krijtbordpapier maken, dan kun je de handlettering er met een vochtig doekje vanaf halen. Vervolgens kun je een nieuwe handlettering op het krijtbordpapier maken. Of je gebruikt het krijtbordpapier voor het bijhouden van een to do list, weekmenu of om een boodschappenlijst te maken.

Wat zou jij met krijtbordpapier doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.