Divers vandaag: Kussensloop haken (Zigzag patroon 2 kleuren.)

Oeps, ik was de video vergeten te uploaden. Dus deze week toch divers vandaag nog op dinsdag. Deze keer met een wat langere video, hierin laat ik zien hoe je deze kussensloop kunt haken met een zigzag patroon in 2 kleuren.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Toen ik zaterdag het weekoverzicht typte zei ik nog het is wel even wennen divers vandaag voortaan op maandag, maar toch deze week nog even op dinsdag. Ik was namelijk vergeten de video te uploaden.

Wat heb je nodig om een kussensloop te haken:
✧ 2 kleuren garen* (Ik gebruikte mintgroen en zalmroze 50% acrylic en       
  –                                         50%cotton soft Made by ME van de Action.)
✧ Haaknaald van 4,0 mm
✧ Knoopjes
✧ Naaigaren
* Het aantal bolletjes garen dat je nodig hebt is afhankelijk van hoe groot kussensloop je haakt.

Voor het kleine kussensloopje (Van 20 bij 15 cm.) dat ik in deze video laat zien had ik van beide kleuren maar 1 bolletje nodig.

Het kussensloop op maat maken.
Voor iedere zigzag maak je 25 losse steken. Dit is dan ongeveer 10 cm. (Bij het kussensloopje uit de video met 2 zigzaggen maakte ik dus 50 losse steken.) Wanneer je dus een standaard formaat kussensloop van 40 bij 40 cm wilt maken, heb je 40 : 10 = 4 zigzaggen. Per zigzag heb je 25 losse steken nodig, dus nu 4 x 25 = 100 losse steken voor een kussensloop van 40 bij 40 cm.
Daarnaast heb je altijd nog 5 losse steken extra nodig voor de zijkanten.

Uitleg in de video.
Hoe je vervolgens het zigzag patroon haakt laat ik in de video zien. Net als het wisselen van de kleur garen en hoe je de laatste rand aan de eerste rand vast haakt. Ook laat ik zien hoe ik 1 zijkant dicht haak en aan de andere zijkant knopen aanzet en nog lusjes haak voor om de knopen te doen.

Terwijl ik eigenlijk bijna nooit haak vindt ik dit project heel mooi gelukt.

Heb jij al eens iets gehaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.