Divers vandaag: Lucky stars

Een beetje geluk kan iedereen wel gebruiken. Sterren zijn lichtpuntjes die voor geluk staan. Deze lucky stars hopelijk ook. Gelukkig zijn ze niet moeilijk te maken. Je kunt dus zo iemand een potje geluk cadeau doen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Het maken van een lucky star is eigenlijk niet zo heel moeilijk. Dus hieronder kun je de instructies ook nog via foto’s volgen.

Papieren stroken.
Om een lucky star te maken heb je stroken papier nodig. Deze zijn kant en klaar te kopen of je knipt/snijd een A4 papier in strookjes. Nu ligt het er aan hoe groot je de lucky stars wilt gaan maken, om zo de breedte te bepalen. (Let wel op hoe breder je de lucky star maakt hoe langer de stroken moeten zijn.) Ik snij dit A4 papier in 21 stroken.

Lucky stars papier deel 1 Lucky stars papier deel 2

Lus maken.
Om te beginnen maak je een lusje aan een kant, met het uiteinde onder de rest van de strook door. Vervolgens steek je het uiteinde van het papier door de lus heen.

Lucky stars lus Lucky stars door de lus deel 1

Vijfhoek.
Dit trek je voorzichtig aan. Zo ontstaat er een 5 hoek met een lange uitstekende strook en een zo klein uit stekend randje. Deze vouw je naar achteren om weg.

Lucky stars 5hoek deel 1 Lucky stars 5hoek deel 2

Blijven wikkelen.
Door de lange strook nu om de 5 hoek te blijven wikkelen, wordt deze steeds dikker. Maak hierbij geen scherpen vouwen langs de zijden. Zo kun je straks de 5 hoek gemakkelijker bewerken tot lucky star.

Lucky stars wikkelen Lucky stars wikkelen deel 2

Instoppen.
En als de strook bijna op is steek je het einde onder een andere laag. Het kan zijn dat dit niet netjes uitkomt dan knip je er een stukje vanaf.

Lucky stars instoppen Lucky stars instoppen deel 2

Vormen.
Om hier nu echt een lucky star van te maken is het de bedoeling de 5 zijdes van de 5 hoek allemaal voorzichtig in te deuken.

Lucky stars indeuken deel 1 Lucky stars indeuken deel 2

Nu is de lucky star klaar. Door er zo veel te maken kun je cadeautjes er mee decoreren of zelfs een potje mee vullen. Zo kun je een potje vol geluk aan iemand cadeau geven.
Lucky stars

Ziet er toch leuk uit zo’n glazen potje met lucky stars in een regenboog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.