Divers vandaag: Papieren pompoen met led-kaars

Deze papieren pompoen is zo al een leuke decoratie. Maar met een led-kaars erin heb je ook een mooi sfeer lichtje. Door het gebruik van crêpe papier schijnt het licht hier en daar door de pompoen heen.

papieren pompoen met led-kaars

Wat je nodig hebt voor het maken van deze papieren pompoen:
✧ 1 Oranje A4tje (Hoe steviger het papier, hoe boller de pompoen zal zijn.)
✧ Stukje groenpapier
✧ Oranje crêpe papier
✧ 2 Splitpennen
Om de papieren pompoen licht te laten geven:
✧ Led-kaars (Geen echte kaars, papier brandt.)

Stroken maken.
Voor de papieren pompoen maakt je van het oranje papier en het crêpe papier ieder 8 stroken van 2 bij 21 cm. Aan beide uiteindes maak je hier met een perforator gaatjes in. Van het groene papier knipte ik een stukje van 3 bij 10,5 cm. Dit bleek uiteindelijk te groot, je hebt dus een stukje van 3 bij 5 cm nodig.

Het groene stukje inknippen.
Om het groen aan de pompoen te kunnen bevestigen, maak je aan een lange zijdes allemaal inknippen tot 1 cm. Hier kwam ik er achter dat het groene stukje te lang was dus knipte ik het doormidden. Zo kun je er al 2 maken.

Het groene stukje oprollen.
Vervolgens rol je het groene stukje papier op. Hiervoor leg je een splitpen op de rand van de inknippingen. Dan plak je het papier vast. Zo weet je zeker dat de splitpen later ook door de steel van de pompoen past.

De pompoen basis.
Om de papieren pompoen in elkaar te zetten, begin je met de stroken oranje papier en crêpe papier om en om op een splitpen te stapelen. Vervolgens vouw je de splitpen open, zodat de stroken blijven zitten.

De bovenkant van de pompoen.
Daarna volgt de bovenkant nog. Hiervoor steek je de ingeknipte kant van het groene rolletje vanuit de onderkant in de buitenste gaatje van de strook die je net als eerste aan de splitpen deed. Dan vouw je de ingeknipte stukje open. Vervolgens steek je de splitpen door de groene steel. Om de pompoen af te maken, doe je alle de stroken in de zelfde volgorde aan deze splitpen als onder. Daarna hoef je alleen de splitpen open te vouwen, zodat de stroken blijven zitten.

Een led-kaars branden in de papieren pompoen.
Dan is de papieren pompoen klaar en kun je deze als decoratie neer zetten. En met een led-kaars erin heb je een mooi sfeer lichtje, doordat de stroken crêpe papier meer licht door laten.

Heb jij sfeer lichtjes aan met de donkere dagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.