Divers vandaag Papieren roosje

Een bloemetje kan altijd. En met papieren roosjes kun je een kaart, snail mail, tag of cadeautje heel leuk versieren. In deze video laat ik je zien hoe je een papieren roosje kunt maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Met dit papieren roosje kun je een kaart, snail mail, tag of cadeautje nog net wat leuker en mooier decoreren.

Papieren roosje maken.
In de video hierboven gebruik ik een mal van een bloem met 5 bloemblaadjes. Hiermee teken je de bloemen op papier, die je daarna uitknipt. Om een mooi roosje te maken heb je minimaal 5 bloemen nodig. Heb je nou een bloemen pons dan kun je heel gemakkelijk en snel de bloemen uit papier ponsen. (Echt een aanrader als je veel van deze papieren roosjes wilt maken.)

Vervolgens ligt het eraan wat voor papier je gebruikt hebt of je nog met verf of inkt aan de slag gaat. Bij dubbelzijdig design papier hoeft het misschien niet, hoewel het randje oud laten lijken heel mooi kan zijn.

Daarna vorm je de bloemblaadjes mooi rond, bijvoorbeeld met een potlood. Dan buig je 2 blaadjes naar het midden (Aan een kant zit er 1 blaadje tussen en aan de andere kant 2 blaadjes.) die je samen mooi rond maakt. Dat plak je vast door aan de zijkanten lijm aan de randen te doen. Hierna plak je ook de andere 3 blaadjes met de randen op elkaar vast om het midden heen.

Ook bij de andere bloemen vorm je de blaadjes mooi rond. Vervolgens plak je het bloemknopje op een bloem. Dat laat je drogen en dan kun je de bloemblaadjes omhoog buigen. Op deze manier plak je de bloemknop steeds op een volgende bloem. Hierbij moet je er wel voor zorgen dat de bloemblaadjes telkens mooi verspringt. Daarvoor plak je de bloemknop met de hoekje midden in blaadjes van de volgende bloem.

Zo kun je steeds nieuwe bloemen toe blijven voegen, totdat je het papieren roosje goed vindt. Vervolgens kun je met de roosjes een leuke kaart of snail mail maken. Of je versiert er een tag of cadeautje mee. Zelf ga ik ze gebruiken bij mijn 3 jaar bestaan winactie. Deze winactie loopt nog t/m 22 mei. Dus als je nog niet mee doet, doe dat dan zeker nog even. Je kunt er een heel leuk pakketje mee winnen.

Waar zou jij deze papieren roosjes voor gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.