Divers vandaag: Roos borduren met kraaltjes

Vandaag verder met de voorkant van de pop up kaart rozenboeket van gisteren. Hier komt een roos, die je van kraaltjes gaan maken. Je gaat dus een roos borduren met kraaltjes.

roos-borduren-met-kraaltjes

Eerst heb je een patroon nodig. Deze teken je op stevig papier. Vervolgens zet je in de tekening om de 0,3 cm een stipje. Deze stipjes prik je daarna door en dan kun je beginnen met het borduren.

roos-borduren-met-kraaltjes-roos-tekening-met-gaatjes

De roos borduren met kraaltjes.
Om te beginnen steek je de draad via de achterkant door een gaatje en maak je aan de achterkant een knoopje dat je met plakband vast plakt.
Zorg dat de draad niet te lang is, want dan raakt deze gemakkelijk in de knoop. Je kunt beter geregeld met een nieuw draadje beginnen. (Dit doe je door eerst de draad waarmee je aan het borduren was, aan de achterkant knoopjes in te leggen en met een plakbandje vast maken. Zo begin je ook weer met een nieuw draad. Aan de achterkant knoopje leggen en vast plakken.)

roos-borduren-met-kraaltjes-deel-1

Dan is het handig om een dunne naald aan de draad te hebben. Zo kun je de kraaltjes er gemakkelijk aan rijgen. Doe er zoveel kraaltjes aan als dat er tussen het eerste gaatje en de volgende passen. Vervolgens steekje via het 2de gaatje naar achteren en dan via het 3de gaatje terug. Nu rijg je de volgende kraaltjes eraan.

roos-borduren-met-kraaltjes-deel-2

Voor je deze via het 2de gaatje naar achteren steek, steek je eerst door de laatste kraal van de eerste reeks. (Dit doe je in de richting van de kraaltjes die daarvoor zitten.)

roos-borduren-met-kraaltjes-deel-3

Vervolgens steek je de naald dus weer in het gaat je waar je net naar de achterkant ging. Daarna kom je ook weer terug via het gaatje waar je net door naar boven ging. Nu steek je eerst in het laatste kraaltje dat er zit. (Dit doe je nu tussen 2 kraaltjes door in de richting waar de nieuwe komen.) Vervolgens rijg je weer nieuwe kraaltjes aan.

roos-borduren-met-kraaltjes-deel-4

Daarna steek je naar de achterkant en kom je een gaatje verder er weer uit. Nu rijg weer kraaltjes aan en ga je via de laatste kraal van net weer naar de achterkant. Op deze manier ga je door tot je de hele roos gehad hebt.

roos-borduren-met-kraaltjes-deel-5

De steel. (Meer kleuren.)
Wil je dat bij het borduren 2 kleuren kraaltjes elkaar steeds afwisselen, dan moet je hier ondertussen rekening mee houden. Bij het begin is er nog niks anders, je begint gewoon in de volgorde dat jij de kraaltjes wilt hebben.

roos-borduren-met-kraaltjes-deel-6

Vervolgens steek je ook gewoon bij het volgende gaatje terug. Alleen nu moet je opletten hoe je de kraaltjes eraan gaat rijgen, want zo meteen ga je terug steken. De kraaltjes moeten nu dus in tegengestelde volgorde er aan geregen worden. Daarna steek je weer in de laatste kraal van net voor je naar de achterkant steek.

roos-borduren-met-kraaltjes-deel-7

Dan kom je terug via hetzelfde gaatje waar je net omhoog ging. Nu steek je weer tussen 2 kraaltjes door, door de laatste kraal heen. Daarna rijg je de kraaltjes in de zelfde volgorde als je de eerste keer deed en steek je naar achteren door het volgende gaatje.

roos-borduren-met-kraaltjes-deel-8

Zo blijf je door gaan. Is het gaatje verder weg en moet je terug steken dan de kleur volgorde omgekeerd, dan wanneer je gewoon heen steekt.

roos-borduren-met-kraaltjes-deel-9

Op deze manier kun je iedere kleur volgorde doen die je zelf wilt. (Dus ook meer kleuren in de roos zelf zou kunnen als je dat leuk vindt.) Ik deed alleen bij de bloemsteel 2 kleuren om en om gebruiken.

roos-borduren-met-kraaltjes-steel-deel-12

Vervolgens het borduursel nog uitknippen. (Dit kan met een ruime vorm zoals deze ovaal, maar je kunt ook de vorm van je patroon volgen. Let er dan wel op dat je genoeg afstand houdt van de gaatjes, zodat het borduursel niet kapot gaat.) Daarna doe je dubbelzijdige tape op de achterkant en kun je het zo op de voorkant van de kaart plakken.

roos-borduren-met-kraaltjes-plakken

Een roos borduren met kraaltjes is zo een mooie eyecatcher voor op de voorkant van een kaart. Aan de binnenkant zit de pop up kaart rozenboeket die ik gisteren al liet zien.

roos-borduren-met-kraaltjes-buitenkant-roos-binnenkant-pop-up-boeket

Dus voorop een mooie roos van kraaltjes en aan de binnenkant een heel boeket bloemen.

Ga jij de volgende keer met borduren ook kraaltjes gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.