Divers vandaag: Sinterklaas vlaggenlijn maken (free printables)

Hij komt, hij komt! Als het goed is komt vandaag Sinterklaas weer in het land. En hoe leuk is het dan om met kinderen een Sinterklaas vlaggenlijn te maken. Daarom maakte ik gratis uit te printen Sinterklaas tekeningen. Misschien ga je wel lekker zitten knutselen met de kinderen terwijl je ondertussen naar de intocht van Sinterklaas kijkt.

Vandaag is het weer zover Sinterklaas komt aan in Nederland en dan mogen we weer ons schoentje zetten. Vaak worden er dan vele mooie tekeningen voor Sinterklaas gemaakt, maar hoe leuk is het om in huis te versieren voor Sinterklaas. Hij viert tenslotte zijn verjaardag, daarvoor heb ik dus een gratis printbaren Sinterklaas vlaggenlijn gemaakt. (Sinterklaas vlaggenlijn deel 1 en Sinterklaas vlaggenlijn deel 2.Via de links kom je bij de PDF bestanden om ze uit te printen. Hierbij krijg je het mooiste resultaat als je de bestanden eerst download en dan uitprint.)

Het zijn 8 tekeningen die je leuk kunt versieren door ze in te kleuren of er gekleurd papier op te plakken. Net waar jij/jouw kinderen/kleinkinderen graag mee knutselen. Als voorbeeld ging ik aan de slag met kleurtjes. Zo kleurde ik de letter S helemaal met licht bruin, als melkchocolade letter. Bij de letter P wilde ik meer kleur, dus daar maakte ik eerst allemaal gekleurde rondjes en vervolgens de rest donker bruin. Een pure chocolade letter met m&m’s erop. De mijter hield ik heel traditioneel rood met geel. En bij de pietenmuts gebruikte ik de kleuren groen, paars en blauw. Het platte cadeautje deed ik in jongenskleuren groen en blauw. Voor het hoge cadeautje gebruikte ik juist de meisjeskleuren roze, paars en ook een beetje blauw. Ook bij het grote boek van Sinterklaas ging ik weer voor de traditionele kleuren rood en geel. En de wortel werd oranje met groen.

Als je klaar bent met versieren knip je de tekeningen uit. En vervolgens plak je er met plakband een touw of lint op de achterkant vast.

Zo krijg je een mooie Sinterklaas vlaggenlijn om in huis op te hangen.

Waar knutsel jij/jouw kinderen/kleinkinderen graag mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.