Divers vandaag: Sneeuwbol kerstkaart

Met kerst hebben wij mooie sneeuwbolletjes die je kunt schudden in huis staan. Daarom leek het mij leuk om een sneeuwbol kerstkaart te maken. Hiervoor hergebruikte ik het plasticgedeelte van een dubbelzijdige tape verpakking.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor de sneeuwbol kerstkaart die ik je vandaag laat zien hergebruikte ik het plasticgedeelte van een dubbelzijdige tape verpakking. Hiermee ging het maken van een schutkaart nog gemakkelijker dan bij de rammelaar schutkaart die ik eerder liet zien. (Daar maakte ik het venster met 3D foam tape en een stukje stevig plastic.) Die manier is natuurlijk wel handig als je een andere vorm schutkaart wilt maken, zoals ik vorig jaar bij een 3D kerstkaart liet zien.

Zo maak je een sneeuwbol kerstkaart.
Eerst vouw je het kaartkarton dubbel. In de video laat ik zien hoe je er voor kunt zorgen dat er geen breuken in de vouwlijn komen. Verder plak je een 3D figuur op elkaar. (Let er natuurlijk wel op dat het 3D figuur in het plasticgedeelte past.) Hierbij is het wel van belang dat je de 3D foam tape dicht langs de hele rand van het figuur plakt. Op deze manier kan dadelijk de sneeuwbol vulling niet achter je 3D figuur gaan zitten. En dan het belangrijkste, het plasticgedeelte over het 3D figuur plakken met de vulling erin.

Een spiegel gebruiken.
Voor het bevestigen van het plasticgedeelte ga je een spiegel gebruiken. Zonder is het namelijk een stuk moeilijker. Want als je de vulling in het plasticgedeelte doet kun je dit natuurlijk niet omdraaien, dan valt alles er weer uit. Wanneer je een spiegel voor je op tafel legt, kun je hier zowel de kaart als het plasticgedeelte in zien. Op deze manier kun je de kaart schuin genoeg houden dat je het plasticgedeelte met de vulling maar een klein beetje schuin hoeft te houden. Via de spiegel kun je dan zien waar je het plasticgedeelte tegen de kaart drukt. Vervolgens kun je de kaart wel omdraaien en druk je de rand van het plasticgedeelte heel goed aan. Daarna laat je de lijm drogen en is het schutgedeelte klaar. Dan versier je de sneeuwbol kerstkaart nog door bijvoorbeeld met washi tape de sneeuwbol een voetstuk te geven.

Vervolgens is de sneeuwbol kerstkaart echt klaar en kun je er lekker mee gaan schudden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.