Divers vandaag: Zomerse snailmail

De zomer is dan eigenlijk al om, maar dit idee had ik al een hele tijd en wilde ik toch nog maken. Zo kun je ook nog even terug denken aan de zomer en lekker nagenieten met deze zomerse snailmail.

Zomerse snailmail

Deze zomerse snailmail is een dubbele schuifkaart. Hoe de techniek achter deze kaart precies in elkaar zit laat ik nog een keer zien bij het maken van kerstkaarten. Maar wanneer je onderaan de kaart aan het lipje trekt komt er onder een strand tussen de zee en de slippers en boven lucht uit de kaart. Dus je trekt onder aan een lipje en er komt ook iets aan de bovenkant uit de kaart.

In de zee sneed ik een golf een stuk in. Zo kon ik er wat tussen steken en zwemt er gewoon een dolfijntje in zee. Als je met meerdere lagen papier werkt kun je op deze manier dus handig een vakje maken voor goodies.

Op het strand maakte ik met flamingo cadeaupapier en washi tape een vakje. Hier deed ik wat plaatjes in die ik maakte met de layered stamps van de Action. En in een zomerse snailmail kan een ijsje natuurlijk niet missen. Daar plakte ik ijslollystokjes met washi tape samples op.

Boven het water komt er lucht tevoorschijn. Hier zit een kaartje met een luchtballon opgeplakt wat dient als envelop om een briefje in te stoppen. Dus deze snailmail heeft luchtpost.

Met washi tape plakte ik ook een aantal houten vlinder goodies op de snailmail. Op deze manier kan de ontvanger de vlinders weer gebruiken.

Op de achterkant van de snailmail komt de quote “Enjoy the little things” te staan als de dubbelde schuifkaart uitgeschoven is. Deze versierde ik ook nog met een paar houten vlinders die ik er weer met washi tape op plakte.

Verder steekt er aan de achterkant in het donker blauw gedeelte een stukje washi tape uit. Wanneer je hier aan trekt komt er een kaartje tevoorschijn met “hello” erop. Deze tekst maakte ik met washi tape op het kaartje.

Het idee voor deze zomerse snailmail ontstond trouwens bij het met twinmarkers inkleuren van de kleurplaat op de voorkant. Vervolgens zocht ik naar een leuke kaarttechniek om van de kleurplaat een snailmail te maken. zo ontstond dit eindresultaat.

Maak jij ook wel eens zo’n leuke uitgebreide snailmail?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.