Dotted kerstbal: zilver met blauw #35 100 dagen tot Kerst blog challenge

Deze dotted kerstbal zilver met blauw is mijn eerste dotted painting. Ik wilde al een tijdje dot painting uitproberen en toen ik op pinterest dotted kerstballen tegen kwam, wist ik het. Ik wil ook kerstballen mooi versieren met dot painting. Ben je benieuwd hoe het ging toen ik mijn eerste dotted kerstbal maakte! Ik vertel het je hieronder.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor deze DIY in de 100 dagen tot Kerst blog challenge probeerde ik iets nieuws uit, namelijk dot painting. Om te beginnen had ik dus dotting tools nodig. Ik ging voor dit setje waar ook een schilderspalet in bloemvorm bij zat. Daarnaast zitten er in het setje ook nog stencils. Die kon ik voor deze DIY helaas niet gebruiken om hulplijntjes mee te maken, omdat de kerstbal rond is.

Verder had ik voor het maken van deze dotted kerstbal zilver met blauw natuurlijk ook verf nodig. Ik wilde verschillende tinten blauw gebruiken, dus had ik blauwe, witte en zwarte acrylic verf (Amsterdam) nodig. Daarnaast bleek het mij leuk om in sommigen dots nog met zilver (Bleiswijck) te dotten.

Natuurlijk had ik van te voren online wat gelezen over dotted painting. En dat je mooiere dotted paintings kunt maken wanneer je de verf vermengd met pouring medium.

Vervolgens dan alleen nog de ondergrond om op te dotted painten. Mij leek een zilveren kerstbal wel mooi. Zonder er over nagedacht te hebben dat door de reflectie het moeilijk bleek te zijn om een zilveren kerstbal mooi op de foto te krijgen. Vandaar ook dat deze blogpost geen stap voor stap foto’s heeft.

Deze blogpost heeft daarom iets minder foto’s dan de meeste DIY’s. Dat komt omdat het onder het dotten een beetje onhandig was om foto’s te maken. En zoals ik al vertelde, door de reflectie bleek van een glimmende zilveren kerstbal moeilijker mooie foto’s te maken. Wel heb ik het gefilmd en maakte ik er een video van, zo kun je gemakkelijk zien hoe ik deze dotted kerstbal zilver met blauw gemaakt heb.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

En dit is het eindresultaat van de dotted kerstbal zilver met blauw. Ik vond het leuk om te doen en het bleek ook helemaal niet moeilijk. Dus ik wil zeker nog vaker dotted paintings gaan maken.

Heb jij al eens met dot painting iets versierd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.