Even wat anders: B12 Awareness Instagram highlight

Nadat de blogpost van maandag online stond, kwam ik erachter dat je op Instagram moet inloggen om highlights te bekijken. Zonder een account kun je de highlight “B12 Awareness” daar dus niet bekijken. Om toch meer bekendheid te creëren deel ik deze vandaag dus ook nog even hier.

Op Instagram stories had ik al informatie gedeeld over de B12 Awareness maand. Hier heb ik een highlight van gemaakt, zodat deze langer dan 24 uur te bekijken is. Ook deelde ik dit afgelopen maandag hier op mijn blog. Alleen kwam ik er dus achter dat je op Instagram ingelogd moet zijn om higlights te kunnen bekijken. En niet iedereen heeft Instagram, vandaar dat het nu ook nog even hier deel. In de hoop zo nog meer mensen te kunnen bereiken en meer bekendheid te creëren voor vitamine B12 tekort.

In de “B12 Awareness” stories op Instagram maakte ik ook gebruik van polls waar op gestemd kon worden. Dat kan hier niet, omdat dit afbeeldingen zijn. Wel kun je onder deze post een reactie achterlaten als je dat wil.

Om nog meer B12 Awareness te creëren is het belangrijk om hier zoveel mogelijk over te delen.

Als je antwoord wil geven op deze vraag, kan dat in een reactie onder dit bericht.

Vitamine B12 is dus een hele belangrijke vitamine die het lichaam voor heel veel verschillende processen nodig heeft.

Er zijn namelijk zoveel verschillende symptomen die bij vitamine B12 tekort horen, maar ook bij andere ziektebeelden passen. Dat er vaak niet aan vitamine B12 wordt gedacht. Waardoor iemand al een etiket krijgt zonder dat er goed naar de klachten wordt gekeken.

Denk hierbij aan klachten als:
Onverklaarbare pijn, hoofdpijn/migraine, burn-out, psychische klachten, chronische vermoeidheid, fibromyalgie, darmklachten, blaasontsteking, zwangerschapsproblemen, overgang, huidaandoeningen en nog veel meer.

Hieronder volgen verschillende afbeeldingen met symptomen.
LEES DEZE A.U.B. GOED DOOR!

Wanneer er niet of te laat begonnen wordt kan B12 tekort zelfs invaliditeit tot gevolg hebben.

Heel belangrijk dus als er eenmaal B12 tekort is vastgesteld te blijven behandelen. De dosering kan voor iedereen verschillend zijn, hierin zouden de klachten leidend moeten zijn. Komen klachten terug, dan is de dosering te laag. Er mag dus NOOIT GESTOPT WORDEN, TENZIJ DE OORZAAK IS GEVONDEN EN OPGELOST.

Doe dit ook echt als je vermoed dat iemand die jij kent klachten heeft die bij vitamine B12 tekort passen.

En als jij klachten van jezelf herkent:
LAAT JE DAN A.U.B. TESTEN OP VITAMINE B12 TEKORT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.