Even wat anders: Waarom ik begon

Inmiddels bestaan mijn blog en YouTube-kanaal SuzanCreatiefDivers al bijna 3 jaar. Dus leek het mij leuk om jullie even te vertellen waarom ik begon.

Zoals ik hierboven al vertel is het bijna 3 jaar geleden dat ik begon met mijn YouTube-kanaal SuzanCreatiefDivers en dit gelijknamige blog. Het is dus bijna tijd voor feest. (Lees winactie.)

Maar waarom begon ik eigenlijk?
Ik ben altijd al graag creatief bezig geweest met van alles maken. Toen ik eind 2007 door mijn gezondheid thuis kwam te zitten vanuit laboratoriumschool, (En ik nog niet eens wist wat er met mij aan de hand was.) vond ik het heel fijn dat ik de dagen door kon komen met mijn creativiteit. Dit wilde niet zeggen dat ik iedere dag lekker aan de slag was, ik lag ook vaak van de pijn op de bank. Maar dan bedacht ik wat ik wilde maken en hoe ik dat kon doen. Zo was ik toch met mijn creativiteit bezig, ook al kon ik soms tijden niet echt iets maken. Maar er waren dus genoeg ideeën om op goede dagen lekker creatief aan de slag te gaan.

Ziek thuis
3 jaar nadat ik thuis zat kwam ik er eindelijk achter wat er met mij aan de hand was. Ik bleek een gigantisch vitamine B12 tekort te hebben. Dit was 1 jaar voor ik thuis kwam te zitten al vastgesteld door de eerste reumatoloog, maar die vond het niet nodig om dit te vertellen. Er was zelfs een 3de reumatoloog nodig die dit eindelijk eens aan mij vertelde.

En ook de behandeling ging niet vanzelf. Ik begon namelijk maar met de helft van de opstart injecties, daarna wilde de huisarts eigenlijk al stoppen. Ik kan daar met mijn verstand nog steeds niet bij. Ik ben namelijk bang voor spuiten en vindt dat ze pijn doen, ging de injecties toen dan ook huilend halen. Toch wilde ze stoppen terwijl ik er graag meer wilde, want dan hoefde ik niet meer zo vaak van de pijn op de bank te liggen.

Gelukkig, (met veel aandringen) werd ik doorverwezen en bleef ik onder behandeling. Uiteindelijk kreeg ik 2 jaar later via een specialist in Lelystad een goede behandeling voorgeschreven. Deze specialist was namelijk verbaasd dat ik met zo’n lage vitamine B12 waarde lopend binnen kwam. Hij had mij in een rolstoel verwacht. Toch was de huisarts het eigenlijk niet zo eens met de dosering die ik voorgeschreven kreeg. Inmiddels is de dosering van die behandeling door een specialist in Rotterdam nog een beetje verhoogd en heb ik zelfs een uitvoeringsverzoek nog zodat ik mijn vitamine B12 injecties bij de huisarts kan laten zetten.

Heel graag willen
Dat ik thuis kwam te zitten vond ik niet leuk ik wilde heel graag mijn opleiding af maken. Ik deed de theorie zelfs een half jaar vanuit thuis en ging af en toe naar school om mijn werk na te kijken. Helaas kreeg ik na een half jaar te horen dat ik de praktijk niet meer ingehaald kreeg en dus ook dat schooljaar niet zou halen. Voor mijn studiefinanciering was het dan slimmer op met mijn opleiding te stoppen.

Daarna ging ik kijken voor thuisstudie, maar de examens waren dan vaak in een paar weken. Hiervoor moest ik dan te veel reizen, wat te zwaar voor mij is. Ook havo op middelbare school ging niet, omdat je bepaalt aantal uren les moest volgen.

Ik wilde toch heel graag iets doen. En inmiddels volgde ik online andere die ook door hun gezondheid niet “gewoon” deel konden nemen aan het “normale” leven. Door het delen van hun inspiratie konden zij andere inspireren. En zo toch het gevoel hebben bij de maatschappij te horen en iets te kunnen bijdragen.

Mijn creativiteit delen
Door het volgen van andere groeide bij mij het idee dat het mij ook leuk leek om mijn creativiteit online te delen. Zo begon ik met video’s en foto’s maken van de DIY’s die ik maakte. Vervolgens moest ik leren monteren en foto’s bewerken. Maar uiteindelijk was het zover en op 1 mei 2016 stond mijn eerste blogpost online.

Veel verandert
Sinds dien is er veel verandert. Zo zijn er categorieën weg en zijn er ook weer nieuwe bij, zoals deze “Even wat anders”. Daarnaast is het verschillende keren een tijdje stil geweest, omdat het dan niet samen ging met mijn gezondheid. Verder heb ik nu geen echte vaste postdagen meer, zodat er voor mij wat minder druk achter zit. Hopelijk kan ik dat komende maand met mijn 3 jaar bestaan winactie ook toepassen om een beetje op mijn gezondheid te letten. Ik heb namelijk van alles op de planning staan, misschien eigenlijk te veel. En dan heb ik al DIY’s doorgeschoven voor na de winactie.

Maar dat er weer verschillende leuke DIY’s aan komen dat staat vast. Dus hou mijn blog en YouTube-kanaal goed in de gaten of abonneer je gratis, zodat je een melding krijgt als ik iets nieuws post. Ook kun je mij voortaan volgen op Instagram zoals gewend onder de naam SuzanCreatiefDivers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.