Grote strik maken #99 100 dagen tot Kerst blog challenge

Met Kerst wil je natuurlijk een mooie grote strik te kunnen maken! Na vandaag kan ook jij gemakkelijk een mooie grote strik maken. Zo kun jij in december de cadeautjes mooi versieren en natuurlijk nu ook al als je een feestje hebt.

Daar gaan we dan op dag 99 de 1ste DIY van de 100 dagen tot Kerst blog challenge. En wat past er nou beter bij Kerst dan de kleur rood! Daarom hergebruik ik voor deze grote strik dan ook dit mooie rode lint.

Als eerste maak 2 lussen van de zelfde grote. Om alles op de foto’s goed te kunnen laten zien maak ik gebruik van mini wasknijpertjes. Zelf heb je die natuurlijk niet nodig om de strik te maken.

Vervolgens kruis je de linkse lus over de rechter.

De linker lus die voor de andere lus zit vouw je nu achter langs onder de andere lus door.

Terwijl je dat aan het doen bent wil het uiteinde van het lint ook mee. Hierbij moet je er alleen op letten dat de lussen niet uit elkaar gaan.

Dan draai je het geheel om, zodat de lussen weer boven zitten en staartjes van de strik onder.

Vervolgens ga je de lussen rustig aantrekken. Hierbij trek je bij de rechter lus aan de achterkant en bij de linker juist aan de voorkant om de strik strak te trekken. Met de andere kant van de lus kun je de lus groter maken en worden de uiteindes dus kleiner. Wanneer je de lussen juist de groot vindt trek je aan de uiteindes om de lussen kleiner te maken.

En dan is de grote strik klaar. In plaats van lint kun je hiervoor ook stoffenlint gebruiken. Ook leuk om te gebruiken bij het maken van een kerststukje of misschien zelfs als versiering in de kerstboom te hangen.

Maar met een beetje lijm of dubbelzijdige tape kun je de strik als versiering op een cadeautje plakken. Hoe je een cadeautje op de onderstaande manier inpakt laat ik je morgen zien.

Gebruik jij strikken alleen bij een cadeautje?
Of zou je er ook andere dingen mee versieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.