Hart envelop

Heb jij een mooie brief of leuke kaart voor Valentijn en mis je alleen nog een mooie envelop. Dan is deze gemakkelijk te vouwen hart envelop, precies de mooie envelop die je zoekt. Zo kun je morgen je Valentijn echt leuk verrassen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor deze blogpost maakte ik foto’s van een kleinere hart envelop. Zo kan ik je hier ook laten zien en uitleggen hoe jij deze envelop met een hart kunt vouwen. Het papier dat ik voor de foto’s gebruikte is de helft kleiner, namelijk 15×15 centimeter. Als eerste vouw je het papier in beide richtingen dubbel en weer open.

Daarna vouw je de zijkanten naar het midden dubbel en open. Hetzelfde doe je ook met alleen de onderkant.

Vervolgens vouw je onderaan de hoeken dubbel langs zowel de vouwlijn van de zijkant als de vouwlijn aan de onderkant. Deze vouwen laat je zitten.

Hierna vouw je de zijkanten weer naar het midden dubbel.

Dan vouw je de onderkant langs de midden vouwlijn. Hierbij zorg je ervoor dat schuine gedeelte mooi dubbel gaat. Hetzelfde doe je zo ook aan de andere zijkant.

Vervolgens vouw je de punt onderaan naar achteren dubbel.

Daarna maak je onder in het vierkantje een schuine vouw. Dit doe je door de openzijde in het midden langs de vouwlijn onder te vouwen. Hierdoor gaat het papier iets omhoog staan.

Ook in het vierkantje aan de andere zijkant maak je een schuine vouw. Deze vouw gaat de andere kant op wanneer je hier de openzijde in het midden langs de vouwlijn onder vouwt.

Dan draai je het papier zo om, dat het hartje goed ligt.

Vervolgens vouw je de zijkanten achter het hart naar binnen dubbel.

En dan is de hart envelop bijna klaar. Je hoeft alleen de bovenkant nog achter het hartje naar beneden te vouwen. Om ervoor te zorgen dat de hart envelop mooi blijft zitten kun je de envelop hier en daar nog vastlijmen. Dit laat ik in de video op mijn YouTube-kanaal SuzanCreatiefDivers zien.

Voor de video op mijn YouTube-kanaal SuzanCreatiefDivers gebruikte ik 30x30cm cadeaupapier, hiermee maak je een hart envelop voor A6 kaarten.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

In de video laat ik met deze Valentijns waterval kaart zien dat een A6 kaart in de envelop past. Daarvan maakte ik een aparte blogpost van, waarin uitleg hoe je een waterval kaart kunt maken.

En aan de binnenkant van die kaart zitten origami kussende lippen. Hoe je die zelf kunt vouwen laat ik in een video op mijn YouTube-kanaal SuzanCreatiefDivers zien.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Je kunt dus een klein hart envelopje maken voor een lief briefje. Natuurlijk kun je ook een grotere hart envelop maken om een kaart in te doen.

Ga jij morgen iemand verrassen met Valentijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.