Inpakken speciaal: Ballonnen in een ballon

Als extraatje nog wat chocolade snoepjes bij een cadeautje doen is al leuk. Zeker wanneer je ze op deze manier verpakt. Door de snoepjes in kleine ballonnen in een ballon te doen. Ik laat je vandaag zien hoe je dit kunt doen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Benodigdheden:
✧ 1 grote ballon (Ik gebruikte er een van 36 cm. Let er ook op dat de ballon een          lichte kleur of het liefs nog doorzichtig is. Dan zie je de ballonnetjes erin beter.)
✧ Verpakte snoepje. (Ik deed er 7.)
✧ Net zoveel kleine ballonnetjes als snoepjes. (Ik gebruikte waterballonnen.)
✧ Linten om mee de versieren.
✧ Pompje. (Om de ballonnen mee op te pompen.)
✧ Een buisje. (Om de snoepjes mee in de kleine ballonnen te krijgen. Ik gebruikte        een stukje van de rol waar vershoudfolie op heeft gezeten.)

De snoepjes in de kleine ballonnen.
Om een snoepje in een kleine ballon te doen, pomp je eerst de kleine ballon op. Zo rekt deze alvast op. Dan laat je hem weer leeg lopen en rek je de hals van het ballonnetje op. Vervolgens maak je het kleine ballonnetje om het buisje. Door de andere kant van het buisje stop je het snoepje voorzichtig in het ballonnetje. Wanneer het snoepje zo goed als helemaal in het ballonnetje zit, haal je deze van het buisje af. Dan pomp je het ballonnetje op, zodat het snoepje de hals uit kan en verder het ballonnetje in. Daarna laat je het ballonnetje weer leeg lopen. Zo doe je alle snoepjes in de kleine ballonnen.

Eerste kleine ballon met snoepjes in de grote.
Pomp de grote ballon ook eerst op, zodat deze alvast oprekt. Daarna stop je een kleine ballon met snoepje erin in de hals van de grote ballon. De grote pomp je vervolgens een klein beetje op, zodat het snoepje gemakkelijker de hals in gaat. Dan duw je de hals van de grote ballon in de rest van de ballon, waar een beetje lucht in zit. Vervolgens pomp je dan het kleine ballonnetje op, waardoor het snoepje de hals uitgaat. Nu kun je deze helemaal op pompen en dicht knopen.

De rest van de kleine ballonnen in een ballon doen.
Bij de ballonnetjes hierna stop je het kleine ballonnetje in de hals van de grote, daarna pomp je de grote ballon een stuk op. Als het goed is gaat nu het snoepje al de hals uit en kun je deze ook op pompen en dicht knopen.

De grote ballon afwerken.
Wanneer je alle ballonnetjes erin hebt zitten pomp je de grote ballon nog verder op en leg je ook hier een knoop in de hals. Deze verberg je daarna door er linten om te knopen en een mooie strik in te maken. Zo heb je snoepjes leuk verpakt in ballonnen in een ballon.

inpakken-speciaal-ballonnen in een ballon

Zou jij cadeautjes in een ballon verpakken?
Of zou je onder het maken de hele tijd bang zijn dat er ballonnen kapot knallen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.