Inpakken speciaal: Boek kaften

Om je schoolboeken het hele jaar mooi te houden kun je ze het beste kaften. Dus ging ik een boek kaften om je dit aan de hand van een video uit te leggen. Maar voor het kaften heb je ook papier nodig. Hieronder vertel ik hoe je het papier op maat maakt en zo geen papier hoeft te verspillen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

In de video laat ik zien hoe je een boek kunt kaften. Ook versier en label ik het boek nog. Van de label heb ik nog een aparte blogpost over het maken van washi tape tekst.

boek kaften

Het papier op maat maken.
Om een boek te kaften heb je als eerste natuurlijk papier nodig. Door dit even uit te meten hoef je geen papier te verspillen.

Zo passen er vaak 2 kleine boeken in de breedte van de rol langs elkaar. Hoe weet je of dit kan? Hiervoor leg je de boeken een klein stukje van beide zijkanten op het papier. Vervolgens kantel je de boeken om naar het midden. Wanneer er in het midden nu nog een aantal cm over zijn past het. Verder heb je in de hoogte van het boek ook boven en onder een paar cm papier nodig om het boek te kaften.

Passen er geen 2 boeken in de breedte langs elkaar op het papier. Probeer dan of er een in de breedte en de andere in de lengte past. Zolang je maar aan alle kanten van het boek een paar cm over laat. Dit heb je nodig om het papier om de kaft van het boek te vouwen.

Dan vouw je het papier op de juiste lengte (Dit is een aantal cm meer dan de lengte van het boek.) dubbel. Hier snij je het papier op door.

Heb je 2 dezelfde formaat boeken dan hoef je dat stuk papier alleen nog doormidden te snijden. Is dat niet zo! Dan leg je de boeken weer een stukje van de zijkanten af en kantel je ze om naar het midden. Hier teken je vervolgens tussen de boeken af waar je het papier moet doorsnijden.

Spelen met je patroon.
Wanneer je papier met een patroon hebt, kun je hier misschien mee spelen. Zoals hier met de driehoekjes. Laat je ze allemaal de zelfde kant op gaan of bij het ene boek naar links en bij het andere naar rechts.

Een boek kaften.
Dan heb je het kaftpapier op maat en kun je een boek kaften. Zoals ik in het begin al zei heb ik hier een video over.

Versier jij jouw gekafte boeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.