Inpakken speciaal: Cadeauzakje met bladwaaier

Deze keer een cadeauzakje met bladwaaier. Dit is een andere variant op het cadeauzakje dat ik vorige week liet zien. Hierbij kan de bladwaaier naar links maar ook naar rechts gemaakt worden.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

De hoeveelheid cadeaupapier.
Om een cadeauzakje met bladwaaier te maken, bepaal je op de zelfde manier als bij het cadeauzakje met openwaaier van vorige week.

De breedte:
Hiervoor doe je het cadeaupapier rondom je cadeau en vervolgens knip je het cadeaupapier 2 centimeter ruimer uit.

De lengte:
Voor de lengte van het cadeaupapier meet je eerst de lengte en breedte van je cadeau op. De lengte van het papier moet namelijk de cadeau lengte + 2 x de breedte van het cadeau zijn.

Breedte verdeling.
Het cadeaupapier moet in de breedte 2 keer gevouwen worden. hiervoor teken je aan de binnenkant aan de zijkanten de helft van de breedte van het cadeau plus 1 cm (Van de 2 cm extra bij de breedte.) af. Dit houdt in dat tussen die 2 punten de breedte van je cadeau overblijft. Dan vouw je het papier op deze punten dubbel. De 2 stroken overlappen elkaar dan in het midden 1 cm.

De onderkant vouwen.
Kijk eerst aan de voorkant wat de boven en onderkant van je cadeauzakje wordt. Vervolgens teken je aan de onderkant het midden af. Zo kun je de hoeken naar het midden langs elkaar vouwen. Dan vouw je de hoeken open en de onderkant omhoog tot de schuinen vouwen aan de zijkanten. Dit vouw je weer omlaag en dan vouw je de onderkant open, zodat je de zijkanten naar binnen kunt vouwen. Dan vouw je de punt dicht om de vouwen in de goede richting te krijgen. Vervolgens vouw je de punt weer open om de hoeken naar het midden te vouwen. Hierbij laat je de hoeken elkaar een beetje overlappen. Dan is de onderkant klaar.

De bladwaaier vouwen.
Voor het vouwen van de bladwaaier teken je op de achterkant aan de zijkanten eerst de lengte van je cadeau af. Vervolgens kijk je dan even aan de voorkant of je de bladwaaier naar links of rechts wilt hebben. Wil je de waaier naar links dan vouw je aan de achterkant naar links langs de afgetekende punten. Om de bladwaaier naar rechts te krijgen vouw je op de achterkant de bovenkant naar rechts langs de afgetekende punten. Hierna teken je op het omgevouwen stuk langs de zijkanten 1 cm af vanuit de schuinen lijn. De omgevouwen bovenkant vouw je op die maat terug. Zo vouw je het hele bovenstuk in harmonica op en neer. Daarna vouw je de punt van de lange kant naar de hoek van de korte kant. Hierdoor gaat het in harmonica gevouwen stuk dubbel. Aan de zijkant maak je dan een schuine vouw. De bladwaaier komt zo vanzelf tevoorschijn.

Cadeau inpakken.
Je pakt het cadeau in door de over elkaar gaande stroken aan de achterkant vast te plakken met dubbelzijdig plakband en ook de bladwaaier aan de voorkant. Het cadeau kan er nu via de opening aan de onderkant van het cadeauzakje in gedaan worden. daarna plak je ook de hoeken onder met dubbelzijdig plakband over elkaar. Nu zit het cadeau ingepakt en is het cadeauzakje met bladwaaier klaar.

cadeauzakje met bladwaaier alle 2

 

Zou jij die cadeauzakje gebruiken als “Geld envelop”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.