Inpakken speciaal: Cadeauzakje met openwaaier

Een gewoon zakje om een cadeautje in te doen ziet er niet speciaal uit. Vandaar vandaag een cadeauzakje met openwaaier aan de bovenkant.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

De breedte van het papier.
Hiervoor heb je papier nodig dat een centimeter of 2 breder is dan dat je cadeaupapier nodig hebt om rondom het cadeau te doen.

De lengte van het papier.
Voor de lengte van het papier heb je 2 keer de breedte van het cadeau nodig plus de lengte van het cadeau.

Af tekenen.
Voor je gaat vouwen teken je eerst af waar je moet vouwen. Hiervoor deel je de breedte van het cadeau plus de paar centimeter die meer hebt gepakt voor de breedte door 2. Dit teken je aan de zijkanten af. Als het goed is blijft er tussen die 2 maten in het midden de breedte van het cadeau over.

Het cadeauzakje vouwen.
Op de afgetekende punten van net vouw je het papier in de lengte dubbel. Als het goed is overlappen de 2 zijkanten elkaar in het midden.

De onderkant.
Vervolgens meet je aan de onderkant het midden, zodat je de hoeken mooi langs elkaar kunt vouwen. Dit doe je dan weer open en vouw je dubbel tot de schuinen vouwen aan de zijkanten. Als je dat gevouwen hebt maak je dat ook weer open. Nu vouw je ook de onderkant open, zodat je de zijkanten naar binnen kunt vouwen. Hierna vouw je het vierkant dat ontstaat dubbel, zodat de vouwen in de juiste richting gaan. Daarna maak je het namelijk weer open om de hoeken naar het midden te vouwen. Dit doe je zo dat de hoeken elkaar in het midden een beetje overlappen.

De bovenkant.
Aan de boven kant ga je harmonicavouwen maken. Dit gaat uiteindelijk de openwaaier worden. Hiervoor teken je aan de zijkanten de maten voor de vouwen af. Voor deze maten deel je de breedte van het cadeau door 10 of 12. (Net hoe vol je de waaier wil maken.) Dan ga je op deze maten vouwen. De eerste vouw maak je naar de achterkant met de over elkaar gaande stroken. Daarna verder aan de voorkant en weer naar de achterkant. Tot je zo alle vouwen gemaakt hebt. Vervolgens meet je dan het midden af op de voorkant. Hiermee deel je de waaier in 2, zodat deze mooi open gaat staan. En je de zijkanten zo schuin vouwt dat deze in het midden een rechte lijn vormen.

Het cadeautje inpakken.
Nu kun je eerst de rug en onder of boven kant dicht plakken. En het cadeau via de opening die je nog open laat in het cadeauzakje stoppen. Maar ik plakte het cadeauzakje met openwaaier pas dicht nadat ik het cadeautje er via de achterkant in had gedaan. Het dicht plakken gaat handig met dubbelzijdig plakband.

Cadeauzakje met openwaaier

Gebruik jij wel eens cadeauzakjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.