SuzanCreatiefDivers

Inpakken speciaal: Cocon

Je hebt vast wel eens gezien dat van een wc-rol een cadeauverpakking wordt gemaakt. Ik ga je vandaag op deze manier een grotere variant laten zien. Door van een stuk dun karton een cocon te maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Wc-rol variant.
Bij de kleine wc-rol variant van de cocon verpakking, beplak je het wc-rolletje. Dan doe je het cadeautje erin en maak je het aan de zijkanten dicht.

Grote variant.
Voor de grotere variant heb je dun karton nodig. Om zo zelf de grootte van de rol te bepalen. Door deze eerst te beplakken met cadeaupapier. Kun je ook gemakkelijk de rand afwerken als je het papier naar de binnenkant om vouwt en vast plakt. Dit doe je maar tot de helft. Dan niet je het karton eerst rond vast. Zo kun je de nietjes vervolgens onder het cadeaupapier verstoppen.

Wanneer het karton beplakt is met leuk cadeaupapier, werkt het verder het zelfde als bij het wc-rolletje. Doe voorzichtig het cadeau erin en vouw de zijkanten dicht.

Versieren met linten.
Door er vervolgens nog linten om de doen blijft de cocon zeker goed dichtzitten. Hierbij maak je de linten gekruist om het cadeautje vast. Dit doe je door de linten in de breedte om het cadeau te doen. Om vervolgens op de achterkant te kruisen, zodat je in de lengte weer terug kunt naar de voorkant. Hier maak je dan nog een strik in de linten. Dan is het cadeau als cocon (De grotere variant op de wc-rol verpakking.) ingepakt.

Heb jij al eens met de wc-rol variant ingepakt?

Mobiele versie afsluiten