Inpakken speciaal: Decolint roos

Heb je een cadeautje in een mooi papiertje, zakje of doosje zitten, maar wil je het nog snel een extra versieren met een lint. Dat kan ook anders dan een gewone strik. Probeer eens deze decolint roos als cadeau versiering.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor de decolint roos in deze video gebruikte ik een stuk lint van 60 cm. Wil je dat de roos groter wordt dan heb je een langer stuk lint nodig.

Om te beginnen pak je het lint dubbel. Dan draai je een lint een kwartslag. Nu gaat er een lint naar links en een naar beneden. Het lint links doe je vervolgens naar rechts, dit doe je tot waar het lint in het midden schuin gaat. Daarna sla je het lint beneden naar boven. Hierna doe je het lint rechts weer naar links. De lagen in het midden houd je ondertussen goed vast. Zo ga je door met het trappetje vouwen tot er aan beide kanten nog een klein lint over is.

Dan pak je het laatste trapje van het langste lint tussen wijsvinger en duim vast. Nu kun je de rest van het trappetje los laten. Vervolgens trek je voorzichtig aan het korte lint, hierdoor wordt het trappetje langzaam een roos.

Daarna knoop je de 2 uiteindes van het lint nog, zodat de roos blijft zitten. Om dit te doen sla je het lange lint om het korte en haal je het er tussen door terug naar voren. Dan trek je het lange lint aan terwijl je de roos nog goed vast houdt. Als de knoop eenmaal goed vast zit kun je met de decolint roos een cadeautje versieren.

Voor het versieren kun je de uiteindes van het lint af knippen en alleen de roos zelf gebruiken. Maar met het lint eraan kun je de roos ook om een cadeautje maken. Hiervoor plak je dan de uiteindes van het lint met dubbelzijdige tape op elkaar vast. Of als je het steviger vast wilt maken dan maak je de linten met naald en draad vast.

decolint roos

Zo kun je gemakkelijk een keer iets anders met het lint doen om een cadeautje mooier te maken.

Gebruik je linten om een cadeautje mee te versieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.