Inpakken speciaal: Doosje met 9 vakken

Voor de winactie wilde ik een aantal gekleurde mini-wasknijpers in de 2 pakketjes doen. Hiervoor leek het mij handig om een doosje met 9 vakken te maken. Ik had alleen 10 kleuren dus deed ik 2 kleuren in het middelste vakje.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Met kerst liet ik al een doosje met losse vakverdeling zien. Dat doosje had 4 vakken. Nu laat ik een doosje met 9 vakken zien. Deze keer vormen de vakken ook meteen het doosje.

Doosje met 9 vakken

Maatverhoudingen.
In de video laat ik zien hoe je het doosje vouwt. Dit doosje moest alleen aan nogal aparte maten voldoen, zodat alle cadeautjes van de winactie in een brievenbusdoos zouden passen. Dus ik leg even uit hoe de maatverhoudingen zijn. Zo kun jij jouw doosje met 9 vakken zo groot maken als je wilt.

Het doosje.
Bij het doosje met 9 vakken zitten er 3 vakken langs elkaar. De breedte van het doosje dat je wilt gaan maken deel je dan door 3. Zo heb je de breedte van 1 vak. En verder heb je nog de hoogte van je doosje nodig. Met deze 2 maten bepaal je hoeveel papier je nodig hebt. Hiervoor doe je: hoogte + breedte 1 vak + hoogte + hoogte + breedte 1 vak + hoogte + hoogte + breedte 1 vak + hoogte = papier breedte. Dit is ook de volgorde die je aanhoudt bij het aftekenen op je papier.

De deksel.
Bij de deksel is het nog gemakkelijker, het papier moet namelijk net zo groot zijn als dat van het doosje. Hierop teken je vanaf de zijkanten dan 3 keer de hoogte, bij de 3de keer doe je alleen 0,1 cm van de hoogte af. Op deze manier blijft er de afgetekende punten aan beide zijkanten 0,2 cm meer ruimte over dan de totale breedte van het doosje. Hierdoor kan de deksel gemakkelijk op het doosje.

Hier kun je bijvoorbeeld handig DIY spulletjes in opbergen of cadeautjes in geven. Misschien heb je dan wel grotere varianten nodig dan deze. Alleen mocht dit doosje nu niet groter zijn, anders kon niet alles van de winactie in een brievenbusdoos.

Waar zou jij een doosje met 9 vakken voor gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.