Inpakken speciaal: Doosje met vlindersluiting

Wil je een cadeautje in een leuk cadeaudoosje verpakken? Dan is dit doosje met vlindersluiting een mooi en gemakkelijk te maken cadeaudoosje. In de video laat ik je zien hoe.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Om dit doosje met vlindersluiting te maken gebruikte ik kaartkarton van 15 bij 30 cm uit een blok van de Action.

Voor dat ik begon maakte ik in Word een mal. Hiervoor moest de hoogte van het doosje 3 keer passen. Dus verdeelde ik de 15 cm in 3 stukken van 5 cm. En omdat ik een vierkant doosje wilde maken had ik voor de breedte 4 x 5 cm = 20 cm nodig. Vervolgens heb je in de middelste rand nog een stukje extra nodig om het doosje dicht te kunnen plakken.

Aan deze plakrand van 2,5 cm maakte ik in de onderste rand nog een vak van 5 bij 5 cm om de bodem mee te verstevigen. (Bij de onderste rand heb je dus 5 vakken van 5 cm. Je hebt dus 25 cm in de breedte nodig.) Van de andere 4 vakken van de onderste rand heb je maar de helft nodig. De stukken die overblijven rondje allemaal naar de zelfde kant af. Bij de bovenste rand teken je bij 2 niet langs elkaar liggende vakken vanaf de helft er een halve vlinder op. Zorg dat je de vleugels van de vlinder de 2de keer gespiegeld tekent.

Deze mal teken je op de achterkant van het kaartkarton (De bogen en vlinder-vleugels tekende ik er op met behulp van een doordruktechniek.) en knip je uit. Vervolgens knip je verticaal de lijnen van de onderste en bovenste rand in. Hierbij knip je ook de afrondingen en de vleugels van de vlinder uit. Daarna ga je de mal vouwen, hiervoor kun je het beste eerst met een spits maar niet scherp voorwerp over de vouwlijnen heen gaan. Op deze manier kun je het kaartkarton vervolgens gemakkelijk netjes recht vouwen.

Vervolgens plak je dubbelzijdige tape op het halve vierkantje van de middelste rand. Daar plak je het vierkantje van de andere kant overheen. Hierdoor ontstaat er een vierkant. Dan vouw je de onderkant zo dicht dat je alle afrondingen ziet. Daarvoor steek je de laatste hoek onder de afronding er langs. (Zorg er ook voor dat het vierkantje om de bodem mee te verstevigen aan de binnenkant zit.) Vervolgens vouw je de 2 rechte vierkantjes boven over elkaar. Daarna vouw je de 2 stukken met vlindervleugels naar elkaar toe en vouw je de vleugels om.

Dan vouw je de vleugels weer open. Vervolgens knip je bij de ene de bovenkant tot iets verder dan de helft in en bij de andere vleugel knip je de onderste helft tot net voorbij het midden in. Hierdoor kun je de vleugels tot vlinder in elkaar steken en is het doosje met vlindersluiting klaar.

Door de onder en bovenkant nog niet dicht te vouwen kun je het doosje met vlindersluiting plat bewaren. Zo kun je er een aantal in voren maken. Op deze manier heb je altijd een cadeaudoosje bij de had dat je op het laatste moment nog even snel dicht vouwt.

Heb jij cadeaudoosjes of tasjes liggen om last minute een cadeautje in te pakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.