Inpakken speciaal: Envelopjes hart en huis

Deze envelopjes hart en huis worden open doosjes als je ze open maakt. Zo kun je een bericht op een leuke manier verpakken. In de video hieronder laat ik zien hoe je ze maakt.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor deze envelopjes hart en huis maak je van een vierkant vel papier. In dit geval gebruikte ik cadeaupapier van 20 bij 20 cm.

inpakken-speciaal-envelopjes-hart-en-huis

Envelopje vouwen.
Om te beginnen leg je de kleur die je wilt dat het hart of huis krijgt naar beneden. Dan vouw je een kruis. Vervolgens draai je het papier om en vouw je een schuin kruis.

Daarna vouw je alle hoeken naar het midden. (Nu zit de kleur die je in het begin naar onder had aan de binnenkant.) Dan vouw je deze weer open en vouw je 2 tegenover elkaar liggende hoeken naar de vouwen die net ontstaan zijn. Vervolgens vouw je deze hoeken dubbel op die vouw. Daarna vouw je het nog eens dubbel. (Nu komen ze in het midden bij elkaar uit.)

Van deze rand vouw je er een tot het midden open en vouw je de zijkant langs het midden. Dit doe je ook bij de andere rand. Daarna vouw je de hoek aan de zijkant plat naar het midden.

Vervolgens vouw je de 3 hoeken aan deze kant naar elkaar toe. Dan vouw je dit stuk naar de zijkant.

Zo vouw je ook de andere helft.

Voor een hart.
Vouw de zijkant weer open en vouw onder de hoek naar boven. Aan de bovenkant vouw je een klein stukje om naar beneden. Dit hoekje haal je open en dan vouw je de hoek naar binnen en weer dicht. Dan vouw je de zijkant weer dicht en herhaal je hetzelfde aan de andere kant.

Vervolgens maak je de envelop open en vouw je de zijkant naar beneden. Nu kun je de bovenhoek een stukje naar binnen vouwen. Dit doe je ook aan beide kanten. Dan is het envelopje met hart klaar. Nu kun je er een berichtje in doen.

inpakken-speciaal-envelopjes-hart-huis-hart-450x

Voor een huis.
Om een huis voorop de envelop te maken, hoef je alleen de zijkanten open te vouwen en de bovenhoek naar beneden te vouwen. Dan vouw je de zijkanten weer dicht en klaar is het huis. Leuk voor een house warming bericht.

inpakken-speciaal-envelopjes-hart-huis-huis-450x

Vind jij gewone enveloppen ook saai?

2 reacties:

    1. Ze zien er echt leuk uit he.
      Waar vind jij het vouwen precies moeilijk worden?
      Misschien kan ik het duidelijker uitleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.