Inpakken speciaal: Etui

Zelfs het inpakken doe ik deze week in Back 2 school stijl. Ik laat je namelijk zien hoe je een etui kun maken. Net als bij de vorige DIY’s uit deze reeks gebruik ik ook vandaag weer een deel van een snelhechter.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Benodigdheden:
✧ Snelhechter (De achterkant.)
✧ Een ritsje
✧ Lijmpistool
✧ Stevige tape
Extra
✧ Washi tape (Om mee te decoreren.)

Etui benodigdheden

De snelhechter.
Eerst maak je de achterkant van de snelhechter op maat.
Ik maakte een etui van 11 bij 19,5 cm. Hiervoor moet het plastic dan 22 bij 19,5 cm maken.

Eerste deel rits.
Wanneer het plastic op maat is, doe je met het lijmpistool plak op een zijde langs de rits. Vervolgens plak je de bovenkant van het plastic daar boven op. (Leg even een papier onder je werk als je met het lijmpistool aan de slag gaat, zo komt er geen lijm op de tafel mocht je knoeien.)

De zijkanten dicht maken.
Voor je de andere helft van de rits vast maakt, vouw je de het plastic dubbel en maak je de zijkanten dicht. Om de zijkanten dicht te maken plak je stevige tape half op een helft van het plastic. Daarna vouw je de tape dubbel en kun je de andere helft van het plastic er overheen plakken. Dit doe je aan beide zijden.

Tweede deel rits.
Nu de zijkanten dicht gemaakt zijn, kan de rits verder vast gemaakt worden. De uiteindes van de rits stop je hiervoor naar de binnenkant van de etui. Dan doe je ook plak op de andere helft langs de rits en plak je dit aan de binnenkant tegen het plastic aan. Dit laat je even drogen en dan maak je de rits open. Om het uiteinde aan die zijde naar binnen vast te kunnen plakken. Dan is de basis klaar.

Decoreren met washi tape.
Vervolgens kun je er nog je eigen stijl aan geven door met washi tape aan de slag te gaan. Zo kun je de etui precies zo decoreren hoe jij hem wilt hebben.

Etui klaar Etui met schoolspullen

Als cadeautje!
Deze etui kun je ook als cadeauverpakking maken, als je iemand bijvoorbeeld tekenspullen cadeau geeft. (Heeft die gene meteen een opberg plek.)

Heb jij wel eens zelf een etui gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.