Inpakken speciaal: Kerstster en boom van bakkerstouw (Kersthanger)

Soms zit een cadeautje al mooi verpakt in een doosje, maar dan kan het wel leuk zijn om hier nog iets extra’s bij te doen. Zo ook de kerstster en boom van bakkerstouw die ik je vandaag laat zien.

Om deze kerstster en boom van bakkerstouw te maken heb je het volgende nodig.
✧ Bakkerstouw
✧ Ontwerpen
✧ Naald (Om gaatjes in het ontwerp te maken)
✧ Stift (Om op het hout over te brengen.)
✧ Houtenplank
✧ Spijkertjes
✧ Lijm
✧ Klein beetje water

Om het ontwerp vaker te kunnen gebruiken (Bijvoorbeeld als je meerdere tegelijk wilt maken.) prik je hier eerst met een naald gaatjes in.

Vervolgens gebruikt je een stift om zo via de gaatjes het de plaatsen van het ontwerp op de houtenplank te brengen. Daarna sla je op die punten spijkertjes een stukje in de houtenplank.

Voor een figuur van 9 bij 9 cm knip je een meter of 3 bakkerstouw af. (Maar dit is een beetje afhankelijk van hoe groot het figuur is dat je wilt maken.)

Dan maak je een mengsel van lijm en water. Zorg ervoor dat je maar een klein beetje water bij de lijm doet. (Zelf deed ik te veel water bij de lijm, hierdoor moest ik na de eerste keer drogen nog een laagje lijm aanbrengen.)

Daarna stop je het bakkerstouw in de lijm. Dit laat je vervolgens even een paar minuten intrekken.

Dan haal je het bakkerstouw uit de lijm en knoop je dit aan een spijkertje vast. Vervolgens ga je eerst een rand buiten langs en daarna kriskras over de ster. Aan het einde ga je dan ook nog een keertje de ster rond en knoop je het uiteinde weer vast.

Zo maakte ik dus ook een kerstboom, hiervoor deed ik nu groen bakkerstouw in de lijm die nog over was. (Natuurlijk kun je ook voor andere kleuren kiezen dan een gele ster en groene boom.) Dit laat je vervolgens weer even een paar minuten intrekken.

Daarna knoop je het weer aan een spijkertje vast en ga je eerst om het figuur heen. Dan kriskras, om als laatste weer rondom te doen. Vervolgens eindig je met een knoop.

Dan laat je het drogen. Zorg er wel voor dat het bakkerstouw overal goed op elkaar komt. Vooral aan de zijkant, zodat die aan elkaar vast blijft plakken bij het drogen. (Omdat ik dus te veel water bij de lijm had gedaan blijft het bakkerstouw niet echt aan elkaar plakken. Daarom bracht ik nog een laagje lijm aan wat ik ook liet drogen.)

Wanneer de lijm goed droog is haal je de figuren van bakkerstouw van de spijkertjes af.

Daarna knip je de uiteindes bij de knopen er nog af.

En dan zijn de kerstster en boom van bakkerstouw klaar om met een draadje of lint aan een cadeautje te maken. Maar deze figuren zijn ook leuk om met een kerstkaart mee te versturen. Want je kunt ze na het uitpakken ook nog als versiering in de kerstboom hangen.

Maak jij wel eens iets extra’s aan een cadeautje vast?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.