Inpakken speciaal: Overhemd

Hoe pak je een cadeau voor Vaderdag nou leuk in?
Wat dacht je ervan als het cadeau net een overhemd lijkt!

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Als overhemd!
Het inpakpapier moet hiervoor 2 zesde van de breedte van het cadeau, breder afgemeten worden dan je minimaal nodig heb om in te pakken. Om zo in het midden een verticale opstaande strook ontstaat van 1 zesde van de breedte van het cadeau. (het midden van je overhemd).

Tip.
Nog een leuk detail om bij het inpakken naar te kijken. Dat de voorkant van het cadeautje ook de voorkant van het overhemd is en de kraag aan de bovenkant komt.

De kraag.
Voor de kraag heb je een strook papier nodig die 2 zesde van de breedte van het cadeau is en 2 keer de lengte. Hiervan vouw je de zijkanten een klein stukje om. Vervolgens vouw je de lange kanten in naar het midden, zodat ze net over elkaar heen komen. Om deze manier kun je ze in het midden met dubbelzijdig plakband op elkaar vast plakken.

Door de uiteinde van de strook schuin naar beneden tegen elkaar te vouwen en op het ingepakte cadeau te plakken. Hierbij komt de rand van de kraag boven het cadeau uit.

Met borstzakje.
Om een bruikbaar borstzakje te maken. Heb je een stuk papier nodig van 2 zesde van de breedte van het cadeau bij 2 zevende van de lengte van het cadeau. Hiervan vouw je aan de onderkant een klein randje naar de achterkant om. Aan de bovenkant vouw je een rand naar voren om. En vervolgens vouw je de zijkanten weer een klein randje naar achteren om. Zo kun je met dubbelzijdig plakband op de omgevouwen randen het borstzakje op het overhemd plakken.

De knopen.
Voor 1 knoop heb je een vierkant van 1 zesde van de breedte van het cadeau nog. Hiervan vouw je de hoeken naar het midden toe met de gekleurde kant naar binnen. Van dat vierkantje vouw je vervolgens de hoeken nog een klein stukje om en dan heb je 1 knoop. Zo maak je er 4 en deze plak je met dubbelzijdig plakband op de opstaande strook van het overhemd.

Nu is de het cadeau dus net een overhemd.
(In dit geval de 2 in 1 fotolijst die ik dinsdag al liet zien.)

Doordat het borstzakje open is, kun je hier nog een klein kaartje met tekst in steken.

Weet jij nog andere leuke ideeën om een cadeau voor mannen in te pakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.