Inpakken speciaal: Papieren bloem

Vaak zie je dat cadeautjes versierd worden met linten. Vandaag laat ik alleen zien hoe het ook anders kan. Door een papieren bloem te maken om een cadeau mee te versieren.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Papieren bloem.
Voor de papieren bloem heb je crêpepapier nodig. Hiervan heb je 5 vellen nodig. Deze maak je op de breedte die de bloem moet gaan krijgen en de lengte moet 2 keer zoveel zijn. (In dit geval 10 bij 20 cm.)

Harmonica vouwen.
De 5 vellen crêpepapier leg je vervolgens netjes op elkaar. Daarna meet je 1/10 van de lengte, op deze maat vouw je de lengte in harmonica. De in harmonica gevouwen vellen bind je dan in het midden met een draadje vast.

Vorm knippen.
Knip daarna de zijkanten rond af. Hierdoor krijgt de bloem dadelijk ronde blaadjes. (Je kunt ook voor een andere vorm kiezen zoals: golvend rond randje, boogje dat spits toe loopt of 2 bogen.)

Bloem modelleren.
Vervolgens vouw je bij de harmonica de zijkanten tegen elkaar open. Dan ga je de lagen crêpepapier 1 voor 1 om hoog halen. Hierbij wissel je steeds van de ene kant van het midden naar de andere kant. Zo ontstaat er een gelijke bloem. Deze kun je met dubbelzijdig tape op het cadeau bevestigen.

Papieren bloem dichtbij Papieren bloem

Zo heb je een leuke bloem als versiering op je cadeau.

Waar versier jij je cadeautjes mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.