Inpakken speciaal: Papieren Paasmandje vlechten

Volgend weekend is het Pasen. En dan is het wel handig als je een mandje hebt om paaseitjes in te verzamelen. daarom laat ik je vandaag zien hoe je een papieren Paasmandje kunt vlechten. Maar ook het hele jaar door leuk te gebruiken als cadeaumandje.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor het vlechten van dit papieren Paasmandje (Dat uiteindelijk 12 bij 8 bij 6 cm groot is.) heb je de volgende materialen nodig:
✧ 3 stroken van 42 bij 2 cm
✧ 1 strook van 30 bij 2 cm
✧ 4 stroken van 24 bij 2 cm *
✧ 6 stroken van 20 bij 2 cm *
*Als je deze onderste 2 iets langer laat, hoef je minder precies te werken.
✧ Dubbelzijdige tape
✧ Schaar
✧ Potlood
✧ Liniaal
Ook handig:
✧ wasknijpertjes

In de video laat ik eerst zien hoe je van de 2 korte strook lengtes de bodem van het mandje vlecht. Daarna vouw je de uitstekende stroken rondom dubbel, zodat je deze rechtop kunt zetten. Vervolgens vlecht je daar de langste 3 stroken doorheen, om de zijkanten van het papieren Paasmandje te vormen. Dan plak je de stroken van de bodem allemaal aan de bovenste lange strook vast. En als laatste maak je er nog een hengsel aan om het mandje compleet te maken.

Eerder liet ik bij origami zo al een Paasmandje in bloem vorm zien.

Wanneer het papieren Paasmandje dan gevlochten is, kun je er bijvoorbeeld paaseitjes mee gaan zoeken. Het kaartje zag je ook al bij de ei envelop die ik eerder deze week liet zien.

En wil je het mandje als cadeaumandje gebruiken, dan ga je gewoon met andere kleur aan de slag. Zo kun je het papieren mandje in de kleuren vlechten die jij leuk vindt.

In welke kleuren zou jij dit mandje vlechten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.